Лидерът на частната руска армия Вагнер - Евгений Пригожин и

...
Лидерът на частната руска армия Вагнер - Евгений Пригожин и
Коментари Харесай

Експерт: Самолетът на Пригожин е много надежден

Лидерът на частната съветска войска " Вагнер " - Евгений Пригожин и съоснователят ѝ Дмитрий Уткин, са били на борда на авариралия аероплан " Ембраер ", заяви Руската работа за гражданска авиация.

Журналистът, направил изявление с Путин, Валерий Тодоров уточни, че случаят надали е случайност. " Дори съветският следствен комитет позволява външна интервенция, като част от данните допускат, че е свален с ракета. Беше ясно, че Пригожин не е дълголетник, имаше шансове да оцелее по-дълго, в случай че се беше изтеглил в чужбина, само че надцени въздействието си и другарството си с Путин или подцени въздействието и опциите на враговете си ", разяснява той. 

По думите му версиите за инсценировка отпадат. " Странно е, че Пригожин и Уткин са пътували в един аероплан. Той гореше още във въздуха и се разруши. До нощес бяха открити осем тела. Трудно ще бъде да се разпознават част от останките, изключва се вид да е имало взривно вещество, позволява се неточност на водача или техническа нередовност. не е ясно за какво откакто Пригожин има три самолета е употребявал на частна компания. Явно наложително е употребен ", съобщи той.

От своя страна Тодор Иванджиков, ръководител на Асоциация на Българската авиационна промишленост самолетът ебразилско произвеждане, съобщи, че самолетът е 16-годишен и доста благонадежден. " Това е втората злополука с този модел. В Русия самолетите не се поддържат вярно. Херметичността на самолета е била до последна. Той е бил на височина 28 000 фута, в един миг като че ли леко подскача нагоре, след това пада внезапно надолу, това приказва, че нещо се случва със самолета. Дали е бил ударен, или е имало механически проблем. Когато се удари крилото, елементи отиват във отвесната част ", уточни пред NOVA той.

Експертът посочи, че до 28 000 фута самолетът дава индикация с каква скорост се движи, само че при удара са се нарушили снопове от жици и сигналът е спрял. " Черната кутия на самолета може да е издържала и по нея да разберем доста. Всяка част от него може да се прегледа детайлно и да се разбере какво е предизвикало рухването. Устройството, което записва говора, също ще помогне да разберем какво е станало в последните минути ", акцентира Иванджиков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР