Лидерът на БЗНС и бивш министър на отбраната Николай Ненчев

...
Лидерът на БЗНС и бивш министър на отбраната Николай Ненчев
Коментари Харесай

Ненчев призова за обединение на демократите: Верният път е само един

Лидерът на Български земеделски народен съюз и някогашен министър на защитата Николай Ненчев прикани за обединение на демократичната общественост в България.

Той упорства за " основаване на обединен политически съюз и избор на неговите водач, управление и стратегия, посредством почтени вътрешни избори ". 

" Всички ние, дружно, можем да сбъднем освен фантазията за Европа, само че и фантазията за демократична, правова и просперираща България. Верният път е единствено един! Погрешните са хиляди ", написа той във Facebook. 

Той е на мнение, че евроатлантическото бъдеще на България е мощно застрашено без единно посланичество на демократичната общественост на идващите европейски, локални и парламентарни избори

Миналата година партията на Ненчев напусна Реформаторския блок и дълго време излизаше с общи позиции с Да, България ", " Зелените " и ДСБ. Очакваше се, че Български земеделски народен съюз ще се причисли към още насъздадената тогава " Демократична България ", а това трябваше да стане скоро след основаването на групировката. " Да, България ", " Зелените " и ДСБ оповестиха обединяването още през април и тогава обявиха, че са отворени за коалиране и с други опозиционни обединения. Междувременно обаче Български земеделски народен съюз и  партиите от " Демократична България " се разминаха в позициите си за това под каква форма тъкмо да е партньорството им. 

Ето какво написа през днешния ден Ненчев в обществената мрежа:

Обръщам се към демократичната общественост в България, от името на Български земеделски народен съюз, с апел за основаване на обединен политически съюз и избор на неговите водач, управление и стратегия, посредством почтени вътрешни избори.

Желанието на обособени политически сили да се показват и реализиран сами своите цели на изборите не донесоха упования от цялата демократична общественост резултат. Желанията и очакванията на свободолюбивите българи са за превъзмогване на тяснопартийните ползи и за необятно обединяване към полезности и дела. ” Вътрешносъюзните избори могат да бъдат най-хубавият отговор на тези упования. Убеден съм, че без единно посланичество на демократичната общественост на идващите европейски, локални и парламентарни избори - евроатлантическото бъдеще на България ще бъде съществено застрашено!

Без общи старания и ясна управническа визия за бъдещето ни, без единение на демократичните сили и обединен водач на бъдещия съюз, няма да можем да се оправим с мафията и задкулисието в страната. Разделени и слаби, няма да успеем да изградим мощна и ефикасна правосъдна система. Няма да бъдем в положение да подсигуряваме по-добра здравна система, по-добра и по европейски функционираща обществена сфера. Няма да успеем да реформираме и възродим образованието, защитата, земеделския бранш и културата у нас.

Без общите ни старания, нашата страна няма да успее да излезе от периферията и да доближи стандартите на развитите европейски страни. Ако не изградим обединен политически съюз, няма да създадем България заслужен член на страните от евроатлантическото семейство и мечтано място за реализация и живот на нашите деца. Всички ние, дружно, можем да сбъднем освен фантазията за Европа, само че и фантазията за демократична, правова и просперираща България. Верният път е единствено един! Погрешните са хиляди!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР