Лидерът на БСП, вицепремиер и министър на икономиката и индустрията

...
Лидерът на БСП, вицепремиер и министър на икономиката и индустрията
Коментари Харесай

Нинова в Жеравна: Отличително качество на бюджета е политиката за младите хора

Лидерът на Българска социалистическа партия, вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова се срещна с кметове, общински съветници, ръководители на общински препоръки на левицата в област Ямбол. Тя се включи в обиколките в страната, в които вземат участие депутати, министри, зам.-министри, членове на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

Бяха разисквани ограниченията, които държавното управление подхваща в помощ на фамилиите и обезщетенията на бизнеса за скъпия ток, плануваните в бюджета ограничения за общините.

" Напълно разбираме тежестта на рецесиите, които ни връхлетяха. Правителството поставя всички старания да помогне на хората. Бюджетът е обществен и планува съществени вложения. Икономиката има потребност от тази инжекция.

Кметовете да побързат с подготовката на планове, с цел да стигнат средствата до повече общини и хората да почувстват смяната в междуградските пътища, в превоза от дребните обитаеми места до града, във водоснабдяването ", съобщи вицепремиерът.

" Отличително качество на този бюджет е политиката за младежите, децата, студентите, на което ние доста държахме. Ще има безвъзмездни детски градини, строителство на нови, повече средства за здравни кабинети в учебно заведение, за здравословна храна, за спортни салони, нови учебни рейсове. Увеличават се парите за майчинство и детските надбавки, както и стипендиите за студенти " изясни Нинова.

Заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин показа работата на Народното събрание и на парламентарната група на левицата. Той изрази удовлетворение, че държавното управление е осигурило средства за дотъкмяване на регионалната болница в Ямбол и убеденост, че тя ще бъде подготвена до края на годината.

В срещата взе участие и членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Катя Георгиева.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР