Лидерът на БСП - София и председател на групата на

...
Лидерът на БСП - София и председател на групата на
Коментари Харесай

Калоян Паргов иска финансов одит на Топлофикация - София

Лидерът на Българска социалистическа партия - София и ръководител на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов изиска незабавно съвещание на три комисии поради столичната " Топлофикация " и финансов одит на сдружението. Това стана по време на втората сесия на Столичния общински съвет, на която бяха гласувани съставите и управленията на всички комисии. Неговото изявление при започване на сесията беше във връзка новината в медиите от понеделник за подадената оставка на изпълнителния шеф на " Топлофикация - София " инж. Кремен Георгиев и за назначението на Александър Александров за нов изпълнителен член на Управителния съвет на сдружението.
Паргов предложи след конструирането и гласуването на съставите и управленията на комисиите в СОС, да бъдат свикани незабавно съвещания на три от тях, които имат отношение по въпроса с " Топлофикация - София " - " Инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне ", " Икономика и благосъстоятелност " и " Финанси и бюджет ".
Той настоя СОС да съблюдава буквата на закона и идващото управление на " Топлофикация - София " да бъде определено с конкурс, на който всички претенденти да показват концепциите си.
Не мисля, че аргументите за оставката на изпълнителния шеф на " Топлофикация - София " са единствено персонални, сподели водачът на Българска социалистическа партия - София
Председателят на икономическата комисия в Столичния общински съвет Николай Стойнев от ГЕРБ разгласи, че съветниците в София ще изслушат управлението на „ Топлофикация - София “ в най-скоро време, откакто изпълнителният шеф Кремен Георгиев подаде оставка:
" Правомощията на надзорния съвет на сдружението са да одобри такава оставка и да назначи изпълняващ длъжността „ изпълнителен шеф “, тъй като в последна сметка „ Топлофикация София “ е едно от най-важните сдружения. Вече сме след старта на отоплителния сезон и сдружението не може да стои без оперативно ръководство. Така, че това е решението ", съобщи Стойнев.
Притеснителни са отговорностите на общинските сдружения, разяснява ръководителят на групата на Демократична България Методи Лалов:
" Над един милиард задължения имат общинските сдружения, „ Топлофикация “ - с най-вече отговорности. Това ръководство - на предходния Общински съвет, който господства в този момент също, кметът Фандъкова, не са попречили най-малкото „ Топлофикация “ да не затъне още повече, а при всички случаи това е проблем и на мениджмънт, при всички случаи това е проблем и на надзор, при всички случаи такава промяна на шеф не е нещото, което би трябвало да получат софиянци ", безапелационен бе Лалов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР