Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви в интервю за Нова

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви в интервю за Нова
Коментари Харесай

МВР се използва за натиск и страх преди изборите, обяви Корнелия Нинова

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи в изявление за " Нова телевизия ", че през днешния ден ще оповести информация за потребление на службите на Министерство на вътрешните работи за напън и боязън преди изборите. Тя сподели, че към този момент има събрана информация и ще уточни съответни случаи. Освен това щяла да алармира както българските органи, по този начин и европейските посланици.

Думите на Нинова идват след предизвестието на премиера Бойко Борисов, който през уикенда, по време на най-голямото предизборно събитие на ГЕРБ, което се организира в зала " Арена Армеец " в София, съобщи, че чака тъкмо преди европейските избори да има нов случай като този в Костинброд. На 11 май 2013 година, в деня за размисъл преди изборите, тогавашният изпълнителен шеф на TV7 Николай Бареков в директно предаване от Костинброд, където се печатаха бюлетините за изборите, разгласи, че се готви имитация и са отпечатани в допълнение 400 хиляди бюлетини. Сигналът до прокуратурата е подаден от Мая Манолова, тогава член на управлението на Българска социалистическа партия. Прокуратурата повдигна обвиняване за закононарушение по работа на Росен Желязков в качеството му на основен секретар на служебното държавно управление и през април 2015 година той беше оневинен. На съвсем всички избори от този момент от ГЕРБ предизвестяват за нов " Костинброд ".

Корнелия Нинова сподели още, че не се усеща съответно посочена в изявлението на Борисов. Добави и, че не се тормози. За сметка на това министър председателят се страхувал от възможна загуба и търсил авансово оправдания.

Лидерът на Българска социалистическа партия добави, че антикорупционната комисия е " порочно основана " и няма по какъв начин да има вяра на този орган. Тя посочи, че няма по какъв начин да се има доверие в институция, чийто ръководител, както и неговият заместител, също са проверявани за имотни покупко-продажби.

" Не имам вяра нито за секунда на антикорупционната комисия, но нито за секунда. Тя е порочно основана. Има опция и това е Европейска прокуратура, която да се оглави от Лаура Кьовеши ", сподели Нинова.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (399)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР