Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви среща с посланика на

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви среща с посланика на
Коментари Харесай

Нинова поиска среща с чешкия посланик у нас

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи среща с посланика на Чешката република в София Душан Щраух за продажбата на ЧЕЗ, оповестиха от Българска социалистическа партия.

На срещата, която се чака да се реализира до края на тази седмица, Нинова ще връчи писмо на посланика до чешкото държавно управление с въпроси по отношение на продажбата на електроразпределителното сдружение за София и Югозападна България - ЧЕЗ.

 ЧЕЗ утвърди продажбата на активите си в България
ЧЕЗ утвърди купувача на активите ѝ в България

Стойността на договорката е към 320 милиона евро

Припомняме, на 22 февруари 2018 година стана ясно, че чешката ЧЕЗ е одобрила договорката за продажба на активите в България и купувача " Инерком Груп ". По предварителна и непотвърдена информация цената на договорката е към 320 милиона евро . Тя включва " ЧЕЗ Електроразпределение ", " ЧЕЗ Електро ", " ЧЕЗ Трейд ", както и ВЕИ активи. " Енерго-про ", която също имаше интерес, е предложила 300 милиона евро.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова подаде оставка , тъй като познава притежателят на компанията, закупила ЕРП-то - Гинка Върбакова.

Самият Делян Добрев, народен представител от ГЕРБ, изрече подозрения във връзка с договорката и по-точно по отношение на това дали купувачът има опит и може да обезпечи поддръжката на ЕРП на една трета от България.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова от парламентарната естрада прикани даже и президентът Румен Радев да вземе отношение по договорката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР