Лидерът на БСП Корнелия Нинова връчи на посланика на Чехия

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова връчи на посланика на Чехия
Коментари Харесай

Нинова връчи на чешкия посланик писмо с въпроси по сделката за ЧЕЗ

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова връчи на посланика на Чехия у нас Душан Щраух писмо с въпроси по договорката с продажбата на активите на ЧЕЗ в България. 
От Българска социалистическа партия задават въпроси към чешкото държавно управление - спазено ли е чешкото законодателство при прехвърлянето на компанията, какви гаранции са дадени, кои банки или офшорни компании са ангажирани със договорката, изпълнило ли е ЧЕЗ задължението си по контракт да предизвести авансово и документално българското държавно управление преди да пристъпи към продажба.
Посланикът на Чехия у нас Душан Щраух е схванал от електронна медия, че Гинка Върбакова ще пътува за Чехия. Той е безапелационен, че не я познава. За срещата си с Корнелия Нинова описа. " Аз бях поканен преди седмица и събитията бяха разнообразни. Срещата беше къса и няма какво да разясня. Има писмо с въпроси към чешкото държавно управление - 14-те  години наличие на ЧЕЗ в тази страна са донесли положителни резултати за енергийната сигурност и за българския народ. Всичко беше осъвременено. Нямаше прекъсване на тока. Казах положителни думи за ЧЕЗ. Що се отнася до бъдещето, би трябвало да се изчака ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР