Лидерът на БСП Корнелия Нинова върна неизпълнен третия мандат за

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова върна неизпълнен третия мандат за
Коментари Харесай

Корнелия Нинова върна на президента неизпълнен третия мандат

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова върна несбъднат третия мандат за сформиране на държавното управление на президента Румен Радев, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".

" Направихме всичко належащо, с цел да осъществим третия мандат. Изведохме 4 значими задания за постоянно държавно управление, такива каквито ги обсъдихме с вас при приемането на мандата - приемането на България в Шенген, законите по Плана за възобновяване и резистентност, приемане Бюджет 2023 и за правосъдната промяна. " Поканихме всички партии и от тези, които пристигнаха, и от тези, които не пристигнаха, само че обявиха обществени позиции, излиза наяве, че не се събра болшинство за лъчение на постоянен кабинет ",  заключи тя. 

Решението за връщане на мандата беше взето на съвещание на Изпълнителното бюро и парламентарната група на партията.

Според Конституцията след връщане на третия мандат Румен Радев би трябвало да разпусне Народното събрание и да насрочи предварителни парламентарни избори. Двете евентуални дати за осъществяване на изборите са 26 март или 2 април.

По-рано Румен Радев разгласи, че Гълъб Донев ще остане длъжностен министър председател в новото служебно държавно управление.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР