Лидерът на БСП Корнелия Нинова сподели пред журналисти в кулоарите

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова сподели пред журналисти в кулоарите
Коментари Харесай

Нинова ще гласува против кандидатурата на Цацаров за шеф на КПКОНПИ

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова показа пред публицисти в коридорите на Народното събрание, че ще гласоподава срещу кандидатурата на настоящия сега основен прокурор Сотир Цацаров за началник на антикорупционната комисия. Парламентарната група на социалистите щяла да се събере и да вземе решение каква е общата й позиция. Левите още веднъж са внесли своя план на закон за комисията. Те упорстват ръководителят на КПКОНПИ да се назначава от президента.

"Нито един политик досега не е бил разследван, даже се оказало, че шефът на комисията е забъркан в скандал. По този метод основана и работеща, комисията няма да пребори корупцията ", акцентира Нинова. Ако този орган продължава да работи по същия метод, съгласно нея, щяло да има повече корупция. Българска социалистическа партия не внесла своя кандидатура, тъй като нямало да събере поддръжка. "Този орган е мъртво роден ", уверена е лидерката на левицата.

По-рано депутатът от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев съобщи в изявление за БиТиВи, че партията признава за мощна кандидатурата на Цацаров, която бе издигната от ГЕРБ и "Обединени патриоти ".

Днес обвинител №1 ще бъде изслушан от депутатите от НФСБ. На 20 ноември изтече срокът за номиниране на претенденти. Народните представители от "Воля " предложиха депутата от парламентарната им група Симеон Найденов.

Новият ръководител би трябвало да завърши мандата на Пламен Георгиев, който подаде оставка в края на месец юли поради абсурда с недекларираната тераса на жилището му.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР