Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще върне папката с предложения

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще върне папката с предложения
Коментари Харесай

Спас Гърневски, ГЕРБ и Стоян Мирчев, БСП в спор за ревизията на прехода

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова ще върне досието с оферти за промени в Конституцията на ГЕРБ без автограф и ще инициира лидерска среща с ръководителите на всички парламентарно показани групи, с цел да излязат с общо предложение за проверка на прехода. От ГЕРБ дадоха отговор, че ще одобряват срещата единствено, в случай че има законодателни оферти в подобаваща юридическа форма. В студиото на " Денят стартира " тематиката разясняват Спас Гърневски, народен представител от ГЕРБ и Стоян Мирчев от " Българска социалистическа партия за България ".

Според Стоян Мирчев тематиката за проверка е популистки ход от страна на ГЕРБ.

Стоян Мирчев, " Българска социалистическа партия за България ": Те не желаят проверка на приватизация, желаят проверка на няколко избрани приватизационни покупко-продажби и това го вършат с концепция да отклонят внимание на обществото в една или друга посока. Българското общество чака най-сетне да види кои са били отговорните. Нека се направи проверка на целия преход, в това число на силовите групировки, на т.нар мутри. Би било забавно да се потвърди, че сега в страната има хора от тези структури. Представете си хора от силовите групировки, в случай че сега се коват закони или се грижат за ръководството, по какъв начин те ще желаят да се осветли нещо. Тук ще си отговорим за какво България е първа по корупция в Европейски Съюз. Защо всички ги е боязън да излъчат кино лентата на Елена Йончева за границата, където има и хора, които споделят, че ще свидетелстват?
Спас Гърневски съобщи, че това е доста хубава тематика и напълно приветства Стоян Мирчев. Според него би трябвало да се направи този прочит и той би трябвало да стартира от една година преди 10-ти ноември.

Двамата разясниха и казусът в опазването на здравето. Стоят Мирчев съобщи, че казусът е огромен и не е от през вчерашния ден. Той съобщи, че не е склонен с това да се санкционират пациентите. " Не би трябвало поради кражбите от здравната каса да се стопират медикаментите на хората. ", сподели Мирчев, По думите му ръководещите не могат да оправят системите. " Една по една колабират. ГЕРБ не позволяват казуса в опазването на здравето, а просто стопират финансирането. Няма воля в ръководещите. "
Спас Гърневски, народен представител от ГЕРБ: Новото управление на Министерство на здравеопазването в лицето на един финансист, към този момент и икономист, може би това трябваше доста от дълго време да стане. След прочит на същинското положение по цялата верига и там, където изтичат средства, когато се затворят тези течове, може би и промяната, която следва в опазването на здравето, ще се откри решение на проблемите.  ГЕРБ и Българска социалистическа партия с поредна замяна на реплики ГЕРБ и Българска социалистическа партия с поредна замяна на реплики
Левицата предлага незабавно след приемането на бюджета да се организира лидерска среща сред ръководителите на всички парламентарни групи, на която да се п...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР