Лидерът на БСП Корнелия Нинова се закани тази година традиционният

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова се закани тази година традиционният
Коментари Харесай

Нинова мести червения Бузлуджа на жълтите павета

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се закани тази година обичайният събор на партията да се организира не на Бузлуджа, а в София на жълтите павета. Симпатизанти и съдружни сътрудници на левите на локално равнище желали да стачкуват не за отбрана на президента, а за избавяне на България.

Нека всички искащи смяната, без оглед на партийните си ползи, да се обединим, прикани от трибуната соцводачът.

Не става дума за партийните, или персонални рейтинги, а за България, уважаеми българи, акцентира тя.
 Българска социалистическа партия стартира съвещания за вота на съмнение
Българска социалистическа партия стартира съвещания за вота на съмнение

Разговарят първо с " Воля "

Уважаеми депутати, мислете, обърна се Нинова към законотворците. Тя ги прикани да избират сред математическия общ брой от 121 в Народното събрание и сред хилядите на открито . Не се гаси, туй що не гасне, напомни тя думите на Иван Вазов.

Нинова подлага на критика, че министър председателят трансферирал отговорността за протичащото се в страната на НСО. Твърде обикновено, господин министър председател, обърна се лидерката на столетницата към Бойко Борисов. Именно негова била отговорността за протичащото се в страната. Той основал мафиотско-олигархичен модел на ръководство. Всеки, който се опълчи на този модел, е гонен, преследван и злепоставен, сподели още Корнелия Нинова.

Припомняме, по-рано през днешния ден Българска социалистическа партия стартира съвещания за вота на съмнение на тематика " Корупция ". Първата среща е с групата на партия " Воля ".

Първият избор на съмнение към кабинета " Борисов-3 " беше импортиран на 17 януари 2018 година с претекст - неуспехът на държавното управление с битката с корупцията.

Гласуването беше на 25 януари и кабинетът " Борисов 3 " предстоящо оцеля. За събарянето на властта гласоподаваха 103 депутати. В поддръжка на ръководството на Бойко Борисов се оповестиха 131 народни представители. За да е сполучлив един избор на съмнение са нужни най-малко 121 депутатски гласа.

Вторият избор на съмнение беше по тематиката сигурност, като причините на социалистите се разпростряха от битовата престъпност, през положението на системата Министерство на вътрешните работи до техническото положение на въоръжението в Българската войска. Вотът беше импортиран на 20 юни, след случая с хеликоптер, при който починаха двама военни водачи, а трети беше тежко ранен.

Третият кабинет на Бойко Борисов оцеля и при втория избор на съмнение, импортиран още веднъж от Българска социалистическа партия. Гласуването беше на 29 юни. За събарянето на властта тогава бяха 104 депутати, а 131 резервираха държавното управление.

На 29 януари 2020 година не мина и четвъртият избор на съмнение против кабинета " Борисов-3 ". Той бе за " Провал в политиката на околната среда и водите ". Причините бяха водната рецесия в Перник и мръсният въздух.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР