Лидерът на БСП Корнелия Нинова се срещна с жители на

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова се срещна с жители на
Коментари Харесай

БСП настоява за експертна комисия, която да оцени щетите в наводнените села в Карловско

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се срещна с поданици на селата Богдан, Каравелово и Слатина, потърпевши от наводнението.

На трибунка в коридорите хората описаха, че по поречието на реката към момента има големи количества дървен материал и не се почиства. Настояват управляващите да ги чуят поради противозаконната сеч. Те обобщиха, че са писали до всевъзможни институции и за това, че няма информация за това какво да създадат, с цел да се решат проблемите им. Задават въпроси и никой не им дава отговор. Обвиниха Община Карлово за парите, отпуснати и дарени за вредите и желаят финансова проверка на общината.

Лидерът на Българска социалистическа партия се ангажира да внесе в Министерски съвет искане за експертна комисия, която да откри вредите. Ще алармират АДФИ за одит на средствата.

„ Настояваме да бъдем осведомени и управляващите да ни чуват. Никой не ни чува, никой не ни дава отговор на въпросите. Четири месеца и половина към този момент. Това декларира Албена Бонева, жител на село Каравелово, което беше потопено в опустошителните наводнения в Карловско при започване на септември предходната година.

Тя бе безапелационна, че има  абсолютна липса на информация от управляващите – общински, регионални и държавни.

„ Министър Иван Демерджиев сподели, че неведнъж е разяснявано на популацията да подава заявки до междуведомствената комисия – безусловно погрешно е. Никой в никакъв случай не сподели и една дума за това. Умни хора четяхме и обяснявахме, само че хората не имат вяра на нас, тъй като за тях управляващите са меродавния източник на информация “, добави тя.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова бе безапелационна, че хората са изоставени от страната. ” Ще внесем в Народно събрание искане от името на БСП за експертна комисия, която да откри вредите още от първото наводняване. Сигнализираме АДФИ за одит на средствата, които са отпуснати, както и разходването на парите от дарителската сметка. “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР