Лидерът на БСП Корнелия Нинова се оплака от непоискано полицейско

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова се оплака от непоискано полицейско
Коментари Харесай

Нинова иска отговор от Борисов за непоискано полицейско внимание

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се оплака от непоискано полицейско внимание при срещите ѝ в селата Малко Шарково и Голямо Шарково, в Болярово и Ямбол и насочи въпроси към премиера Бойко Борисов. В декларация от парламентарната естрада тя уточни, че е била там да се срещне със притежателите, чиито животни бяха убити поради подозрения за чума, и с обществеността на област Ямбол, само че полицейското наличие е изненадало даже локалните.

Не излизайте с обясненията, че се грижите за моята сигурност, няма информация тя да е застрашена, прикани Корнелия Нинова. "Нямам потребност от това внимание на органите на Министерство на вътрешните работи, насочете тези пари и тази сила там, където обещахте - служител на реда във всяко село, а не служител на реда след водач на опозицията ", съобщи тя.

"Пристигайки в село Малко Шарково ме посрещна полицейски патрул и срещата ми се организира под тяхно наблюдаване. Пристигайки в с. Голямо Шарково ме посрещна различен полицейски патрул и обстановката се повтори ", описа Нинова. За най-голяма изненада срещата ми в къщата на баба Дора, която стана знак на митинга, също беше извършена под полицейско наблюдаване, пред къщата имаше полицейски патрул, уточни тя. По думите ѝ същата била обстановката в Болярово, а преди срещата с обществеността в Ямбол полицията разпитвала хората в театъра.

Нинова означи, че сходно полицейско наличие може да се случи по силата на Закона за събранията, митингите и манифестациите, само че уредници на тези срещи са Българска социалистическа партия и те не са поискали полиция. Та уточни, че сходно наличие може да се изиска и по силата на Закона за локалното самоуправление и локалната администрация от кметовете на обитаемоте места за обезпечаване на сигурността на мероприятията, само че те също не са желали такова. Съответно всичко това беше отвън рамките и нормите на закона, заключи водачът на Българска социалистическа партия.

Нинова насочи въпроси към Борисов - кой, къде и на какво съображение е решил всички нейни срещи през вчерашния ден да се организират под полицейско наблюдаване. "Всяко мое придвижване в страната оттук насетне ли ще се следи и управлява от органите на Министерство на вътрешните работи ", попита тя. "Искам формален отговор от премиера Борисов, тъй като имам неофициална информация, че е решено това да бъде по този начин ", добави водачът на опозицията.

Свободни хора в свободна страна ли сме, попита още Нинова и сложи въпроса каква е задачата на тази организация. "Ако е да ме ограничите в дейностите и в думите ми, сте се объркали, това няма по какъв начин да случи ", разяснява ръководителят на Българска социалистическа партия. "Ако е да респектирате хората да не идват на срещи с опозицията и да изричат свободно мнението си, това е посягане върху съществени човешки конституционни демократични права ", уточни тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР