Лидерът на БСП Корнелия Нинова се оплака, че срещите ѝ

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова се оплака, че срещите ѝ
Коментари Харесай

Нинова се оплака, че срещите ѝ в страната се провеждат под полицейско наблюдение

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се оплака, че срещите ѝ в страната се организират под полицейско наблюдаване, а от партията ѝ не са желали подпомагане от униформените. 

От трибуната на Народното събрание тя насочи няколко въпроса към премиера Бойко Борисов и разгласи, че упорства за отговори:

" Кой, къде, в кой орган и на какво съображение е решил всички мои срещи през вчерашния ден да се организират под полицейско наблюдаване?

Второ, всяко мое придвижване в страната, оттук насетне ще се следи ли и управлява от органите на Министерство на вътрешните работи? Искам формален отговор от премиера Борисов, тъй като имам неофициална информация, че е решено това да бъде по този начин.

Трето, господин Борисов, ние свободни хора, в свободна страна ли сме? Аз се усещам свободен човек, само че дали сме в свободна страна, под Ваше ръководство, към този момент се колебая.

Четвърто, каква е задачата на тази организация? Ако е да ме ограничите в дейностите и думите ми, сте се объркали и това няма по какъв начин да се получи. Ако е да респектирате хората да не идват на срещи с опозицията и да изричат свободно мнението, това е посягане върху съществени човешки конституционни и демократични права ", попита тя.

Нинова изброи и няколко случая, в които е отивала в някое обитаемо място, а там са я чакали униформени - в селата
Малко Шарково и Голямо Шарково, в Болярово, както и в Ямбол. 

" Не излизайте с обясненията, че се грижите за моята сигурност, няма информация тя да е застрашена. Ходя свободно измежду хората, популярност Богу, усещам се добре там и нямам проблеми. Нямам потребност от това внимание на органите на Министерство на вътрешните работи. Насочете тези пари, тази сила там, където обещахте – служители на реда във всяко село, а не служители на реда след водач на опозицията ", сподели още тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия определи поведението на ръководещите " като жестоко тъпчене на свободите и правата на жителите, като полицейщина, като финален опит да спасите властта си с напън, заплашване и наказване на инакомислещите български жители ".

Тя се обърна и към хората:

" Скъпи българи, не се опасявайте. Никой, но никой, не може да ви отнеме правото, в границите на закона, да мислите, говорите и действате друго от властта и от режима „ Борисов “. Вие сте свободни хора. Дали ще живеем свободна страна, зависи от всеки от нас ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР