Лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна от трибуната на

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна от трибуната на
Коментари Харесай

БСП иска Борисов в парламента заради пакта за мигрантите

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се обърна от трибуната на Народно събрание към жителите с терзание за пакта за мигрантите , към който страната би трябвало да се причисли.

Тя се оплака, че властта не чува позициите на левицата. Ще пристигна време, когато нашите оферти ще станат факт, уверена е соцлидерката. Нинова е обезпокоена поради идното сключване на пакта за мигрантите.

Тя предвижда разпад на обединението поради корупционните схеми.

Започна ново повдигане на стени посред ни , посочи тя. Според нея всички страдали от предложенията на Меркел към мигрантите да дойдат с Европа. И разделянето стартира, акцентира водачът на Българска социалистическа партия. Тя подлага на критика пакта за мигрантите изключително с частта, че на мигрант без паспорт би трябвало да му се издаде подобен и да се одобри цялото му семейство.

Вчера Нинова се срещнала с посланичката на Австрия. Австрия ще отхвърли пакта . Против са и редица други страни. Унгария към този момент реши, че напуща пакта, а идната седмица Чехия също ще гласоподава да не взе участие в него. Правителството на В България обаче тематиката не се обсъждала.

 Брюксел разкритикува Австрия, че не подписа световния пакт за миграцията
Брюксел разкритикува Австрия, че не подписа световния пакт за миграцията

Австрия се причисли към Унгария

Кой и къде взе решението България да се причисли към пакта, ядоса се Корнелия Нинова.

Искаме спор за това, акцентира социалистката. Десет години Борисов следва сляпо политиката на Меркел , разкритикува аленият водач. Сега, когато Меркел си тръгвала, Борисов решил леко да вземе завоя. Изглежда този завой е единствено на думи, допусна тя.

Малко късно Европа се прибирала към изконните си полезности . Политиката на Ангела Меркел родила популистките и националистически партии. Да спрем това махало, там където е ползата на Европа, акцентира Корнелия Нинова.

Червените желаят спор в Народно събрание за пакта за мигрантите, желаят и министър председателят да пристигна в Народното събрание да изясни. Левите ще вземат всички ограничения това да се случи.

 Джамбазки видя нова заплаха за Европа - световния пакт за мигрантите
Джамбазки видя нова заплаха за Европа - световния пакт за мигрантите

Щял да докара до " пагубни последствия " за България

От своя страна депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев успокои, че пактът за мигрантите бил рамка за разговор.

От парламентарната естрада след декларацията на Българска социалистическа партия, прочетена от Корнелия Нинова, той изясни, че идната сряда две комисии ще обсъдят тематиката с три отраслови министерства.

До 1.12 би трябвало да излъчим делегация за срещата с Маракеш, където ще се разиска пакта на високо равнище.

Гаджев прикани всички да вземат участие в полемиките. Пактът не е правно обвързващ, успокои депутатът от ГЕРБ. В огромна част той припокриват досегашните ни политики по тематиката с мигрантите. Запазвала се свободата на страните единствено да дефинират мигрантските политики. Христо Гаджев още веднъж прикани опозицията да взе участие в разискванията и да е градивна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР