Лидерът на БСП Корнелия Нинова проведе работни срещи с кметове

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова проведе работни срещи с кметове
Коментари Харесай

Проблем с водата в още няколко общини, Нинова иска реформи във ВиК сектора

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова организира работни срещи с кметове на общини и обитаеми места, общински съветници, общински партийни ръководители и ръководители на младежките структури в общините Павликени, Сухиндол и Полски Тръмбеш. 
„ Дойдох да чуя от вас по какъв начин се отрази рецесията с ковид на жителите на общините и да обсъдим решения на някои проблеми. Общините поеха първите последствия от рецесията и се нуждаят от специфична грижа.
Предложихме в Народното събрание да им се усилят бюджетите с 400 милиона лв. за отплата на изключителните разноски, които те направиха ”, съобщи пред събралите се Нинова. 
Участниците в срещата споделиха за липса на превоз сред общинските центрове и обитаемоте места, проблеми с водата и натрапен режим.
„ Водата е основен проблем за дребните обитаеми места. ВиК секторът би трябвало да стане народен приоритет. Масово в страната хората нямат 24 часов достъп до питейна вода. Това е неприемливо за 21 век.
Държавна политика и финансиране на този бранш ще докара и до стимулиране на строителството, производството и търговията, а най-много ще подсигурява главно човешко право за достъп до вода ” съобщи Нинова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР