Лидерът на БСП Корнелия Нинова проведе работна среща с Н.Пр.

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова проведе работна среща с Н.Пр.
Коментари Харесай

Корнелия Нинова се срещна с китайския посланик

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова организира работна среща с Н.Пр. Джан Хайджоу, Извънреден и пълномощен дипломат на Китайската национална република. Акцент в полемиката бяха самодейностите „ 16+1 “ и „ Един пояс, веднъж “, както и опциите за възстановяване на съдействието сред България и Китай в стопански проект, в областта на земеделието, инфраструктурните, транспортни и енергийни планове, както и в научния, просветителния, софтуерен продан и обмена на артикули и първични материали.

Председателят на Българска социалистическа партия посочи значимостта на Китай като първокачествен сътрудник на България и добави, че двете страни имат отлични политически връзки, основаващи се на взаимно доверие и почитание. Нинова изрази предпочитание политическият разговор да продължи на уравновесена основа и съдействието, да има на практика измерения. Председателят на Българска социалистическа партия поддържа подписаните над 20 съглашения по време на визитата на премиера на Китай Ли Къцян.

В рамките на работната среща бе дискутирана и идна аудиенция на делегация на Българска социалистическа партия, водена от Корнелия Нинова, която ще посети Китай. Посещението е по покана на китайската страна и ще бъде осъществено през втората половина на 2018 година По време на срещата бяха разисквани още- политическата конюнктура в Европейския съюз, връзките сред Китай и Германия, както и връзките със Съединени американски щати.

От страна на посолство на Китайската национална република присъединяване взеха още господин Ян Дзианцун, политически консултант, господин Ян Сюй, първи секретар по политическите въпроси и госпожа Му Ди, втори секретар. От страна на Българска социалистическа партия участваха още Петър Витанов, член на ПГ „ Българска социалистическа партия за България “ и член на Групата за другарство с Китай и Никола Митов, специалист в Международния отдел на Българска социалистическа партия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР