Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова президента Румен Радев да

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова президента Румен Радев да
Коментари Харесай

Нинова призова президента да свика съвета за сигурност заради конституционните промени

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прикани президента Румен Радев да свика Консултативен съвет за национална сигурност. Пред Би Ти Ви тя разясни, че тематика на съвета би трябвало да бъдат готвените конституционни промени.

" Предложенията засягат националната сигурност. Едни желаят служебният кабинет да бъде отстранен, други да лишават службите от президента. Всичко това визира държавното устройство и по тази причина би трябвало да се свика съвещание на съвета за сигурност ", добави Нинова.

 Конституционната промяна: към този момент хрумвания пред камери, а в ролята на вестоносец - Пеевски Конституционната промяна: към този момент хрумвания пред камери, а в ролята на вестоносец - Пеевски

Тя напомни, че още през 2020 година Румен Радев разгласи, че има свои оферти за смяна в Конституцията, само че по този начин и не ги е оповестил още. Според нея е време всички, които имат хрумвания, да ги показват и по-късно да се обсъдят на съвета за сигурност.

" Няма нищо действително за конституционната промяна. Някои депутати вървят от стая в стая, разнасят хвърчащи листчета. Говорим за главния закон на страната, това не е обикновено ", сподели още Нинова.

 Пеевски разгласи, че ще има нова комисия по конституционните въпроси, в която той няма да взе участие Пеевски разгласи, че ще има нова комисия по конституционните въпроси, в която той няма да взе участие

Тя разяснява и основаната парламентарна комисия, която би трябвало да се занимава с имунитетите на депутатите, които прокуратурата изиска. Един от тях - Кирил Петков, към този момент се отхвърли от него, до момента в който водачът на ГЕРБ Бойко Борисов не го сторил, макар апелите на другите политически сили да го направи. Вчера ГЕРБ и Движение за права и свободи не разрешиха Народното събрание да прегледа свалянето на имунитета на Борисов, като в гласуването " Продължаваме промяната - Демократична България " гласоподаваха " въздържал се ", с което помогнаха това да се случи. " Борисов бяга от правораздаване, боязън го е от развой и по тази причина не си дава имунитета. Умишлено към момента не се привиква съвещание на комисията. Човекът го е боязън, две не вижда ", добави Корнелия Нинова.

 ГЕРБ, Движение за права и свободи и новата коалиция не разрешиха Народното събрание да прегледа свалянето на имунитета на Борисов (обновена) ГЕРБ, Движение за права и свободи и новата коалиция не разрешиха Народното събрание да прегледа свалянето на имунитета на Борисов (обновена)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР