Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска премиерът Бойко Борисов да

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска премиерът Бойко Борисов да
Коментари Харесай

Нинова поиска Борисов да обясни пред НС за нови натовски сили в Румъния

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изиска министър председателят Бойко Борисов да отиде в Народното събрание и да обясни информацията, появила се в няколко интернационалните медии, съгласно която НАТО дава началото на нови многонационални сили в Румъния и Черно море.
Първоначално Румъния ще одобри бойци от 10 натовски страни, в това число Италия и Канада, а след това из страната ще бъдат ситуирани сухопътни, военновъздушни и военноморски сили с 900 американски бойци.
" Би трябвало министър председателят да пристигна и да ни осведоми публично, а не да разбираме за тези планове от медиите ", обърна се тя към ръководещите.
Тя подсети позицията на Борисов от преди време, когато той съобщи, че в желае да вижда в Черно море единствено платноходки и мир.
" Какво е наложило смяната на българската позиция, в случай че има такава ", запита тя и още веднъж прикани Борисов да се яви в Народно събрание.
" Ще вляза в контакт с министър-председателя и ще го осведоми за вашето искане ", отговори ръководителят на Народно събрание Димитър Главчев .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР