Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска оставката на земеделския министър

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска оставката на земеделския министър
Коментари Харесай

БСП поиска оставката на земеделския министър заради чумата

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изиска оставката на земеделския министър Румен Порожанов поради болестта с чумата по овцете и козите в Странджа.
Това разгласи самата Нинова след близо двучасовото съвещание на управленията на парламентарните групи с министрите на земеделието и вътрешните работи при ръководителя на Народното събрание.
" Да не си измиват ръцете с господин Илиев (директора на БАБХ Дамян Илиев, бел. ред.), отговорност носят министър Порожанов и министър председателят ", съобщи Нинова в Народното събрание.
" Не получихме отговор на научното мнение, издадено от центъра към МЗХГ, с което четири доктори, професори и експерти оспорват, че става дума за заболяване от чума. Искаме да се обясни защо тъкмо става дума ", сподели Нинова.
Тя акцентира, че Българска социалистическа партия е предотвратила напрежение в Шарково . " Освен заплаха от болест, сега имаме заплаха от гражданско непокорство, от ескалиране на напрежение и от конфликти. Предупредих и особено се обърнах към господин Цветанов: " Дайте всички да успокоим това напрежение ", сподели Нинова.
Според Нинова всички политици би трябвало да застанат в поддръжка на стопаните и до момента в който се изяснят събитията би трябвало да се подхващат ограничения за карантина и стерилизация там, където има подозрение за в този момент.
" Пълен надзор, карантинни ограничения. Да се затвори, в случай че има огнище, с цел да не се разпръсва в страната. Ако има такова ", сподели Нинова. Тя уточни, че по време на съвета ѝ е дадено, още през днешния ден ще стартират с тези дейности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР