Лидерът на БСП Корнелия Нинова подаде оставка. На 15 юни

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова подаде оставка. На 15 юни
Коментари Харесай

След оставката на Корнелия Нинова: На 15 юни БСП свиква извънреден конгрес

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова подаде оставка. На 15 юни се привиква ексклузивен конгрес на партията, който би трябвало да одобри оставката. Това са горещите вести от " Позитано " 20, където се организира съвещание на Националния съвет на партията.

Пленумът стартира стремително като в самото начало Корнелия Нинова е декларирала, че подава оставка. Тя предлага на 15 юни да се организира ексклузивен конгрес, който да одобри оставката ѝ. Това предложение беше утвърдено от Националния съвет. Другото нейно предложение - да се одобряват правила и периоди за директен избор на водача, беше отхвърлено. Вътрешната съпротива ще се опита на конгреса да промени устава и да върне остарялото състояние, когато ръководителят на партията се избираше от конгреса. Ако обаче това не стане и конгресът одобри единствено оставката ѝ, това значи, че Националният съвет би трябвало да се събере още веднъж и да одобри правила за директен избор.
 © БГНЕС Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия: Въпреки загубата Българска социалистическа партия е единствената партия, която покачва гласовете на тези евроизбори с към 30 хиляди. Единствената партия, която усилва и броя на депутатите си, само че все пак ние загубихме изборите. Смятам, че отговорността би трябвало да е на всички. Моята визия за морал и достолепие в политиката значи първият да поеме най-голямата отговорност. Затова през днешния ден преди началото на съвещанието на Националния съвет, преди приемането на дневния ред направих послание. Подадох своята оставка пред Националния съвет, желаех привикване на конгреса на 15 юни, защото конгресът е органът, който ме е избрал и по нашия правилник конгресът е органът, който би трябвало да установи моята оставка и да я одобри.  Корнелия Нинова подаде оставка като водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова подаде оставка като водач на Българска социалистическа партия
Корнелия Нинова подаде оставка като ръководител на Българска социалистическа партия по време на съвещанието на Националния съвет на партията. Тя упорства за привикване на конгрес и...

Още преди началото на пленума, другите лобита в Българска социалистическа партия сблъскаха позициите си пред медиите. Вътрешната съпротива настояваше за оставка на Корнелия Нинова незабавно. Други считат, че в този момент не е моментът за промяна в управлението, тъй като предстоят локални избори. А трети изрично застанаха зад Нинова.
Атанас Мерджанов: Естествено, че би трябвало да има оставка, най-малкото че предизборният щаб не си свърши работата. Второ методът, по който се замита политическата отговорност, оставката с едно желание за директен избор на ръководител е просто скандално. Антон Кутев: За повторно губим извоювани избори за жалост. Това е оценката най-малко моята за изборите. Българска социалистическа партия не може да бъде лидерска партия, това не значи, че не може да се ръководи от Корнелия Нинова. Не може да се ръководи от нея по този метод. Георги Гергов: Искам да се носи политическа отговорност за това, което се случи на тези избори. Филип Попов: Всичко което беше допустимо позитивно беше направено от ръководителя Корнелия Нинова беше направено, тъй че моята оценка е позитивна за тези избори. Кристиан Вигенин: В момента не трябва партията да се ангажира с сходен избор, тъй като предстоят локални избори и това ще отклони нашето внимание от процеса. Не считам, че Корнелия Нинова би трябвало да подава оставка. Янаки Стоилов: Пряк избор би трябвало да има, само че съгласно мен той е несвоевременен в този миг, тъй като предстоят по-важни дейности от това партията да се впусне в решение на сови въпроси, тъй като след локалните избори още веднъж могат да зародят сходни тематики.
До 15 юни Корнелия Нинова остава ръководител на Българска социалистическа партия, а ръководителят на Предизборния щаб Георги Свиленски също е подал оставка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР