Лидерът на БСП Корнелия Нинова оттегли оставката си на заседанието

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова оттегли оставката си на заседанието
Коментари Харесай

Нинова оттегли оставката си, залата я аплодира бурно

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова отдръпна оставката си на съвещанието на 49-я й конгрес.

Залата избухна в овации.

Няма да внеса оставката си на 49-тия конгрес, разгласи Корнелия Нинова.  

На прага сме на рецесия с незнаен край. Поводът за нея съм аз. Подаването на оставката ми е осъзнато и премислено решение. Моята визия за морал и достолепие в политиката не ми разреши да се укривам зад групова отговорност “, сподели лидерът на Българска социалистическа партия.

" Стига! Измъчихме хората си. Направих равносметка и взех решение да отстъпя. Нека партията избере по-добрия и да работим дружно за общия триумф ".

Корнелия Нинова разкри, че са почнали офанзиви против нея и фамилията ѝ.

" Отворих кутията на Пандора. За две седмици видях по какъв начин всички пороци на Прехода, на бизнес ползи, на замяна, на натиска и парите, против които се борим в страната, мощно нахлуха в Българска социалистическа партия ", съобщи Корнелия Нинова. Политически и стопански лобита правели опит за промяна на ръководител на Българска социалистическа партия и преодоляване на партията. Тя се обърна към тях: " Наиграхте се, затворете си портфейлите, господа. Българска социалистическа партия не е стока, не се продава, тя е идея. Зад нея стоим стотици хиляди, които не се търгуваме ".

" Не съм умряла. Не се отдръпвам от управлението ", разгласи изненадващо Нинова.

Тя позволи, че това ще ѝ коства доста. Въпреки това нямало да съобщи партията преди локалните избори.

" Още не сте се произнесли, само че приятели се самоиздигат за ръководители към този момент. Други към този момент без да са издигнати се смятат за такива и раздават кабинети на " Позитано ", разяснява Нинова.

" Трети ме пратиха в предишното и дори приживе ми отредиха място в историята ", уточни Корнелия Нинова.

" Другари, които тези дни се събирате по заведения за хранене, кабинети, бизнес офиси и се сговаряхте, карахте по какъв начин да разделите наследството след Корнелия Нинова да ви кажа: още не съм умряла и наследството ми не е намерено. Чакайте, не бързайте, ще имате опция, само че не в този момент, не незабавно и не тук на този конгрес ", акцентира Нинова.

 И съобщи: " Предпазвам партията от безпорядък в навечерието на локалните избори! "

Ако се ръководех от егото си, пред вас щеше да стои ръководител на Народното събрание, сподели още Нинова.

 Аз имам доста тресчици за дялане. Не познавам задна скорост, липсва ми еластичност. Като танк съм, както сподели Стефан Данаилов, само че в никакъв случай не съм пренебрегнала груповите органи на партията.

Точка първа от дневния ред - констатиране на оставката ми, се отдръпва, тъй като няма такава, сподели Корнелия Нинова.

Залата избухна в овации. Делегатите станаха на крайници като се изключи дребна група от вътрешната опозизия, която резервира безмълвие.

Корнелия Нинова пое отговорността за загубата на европейските избори и подаде оставка на съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия на 28 май 2019 г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР