Лидерът на БСП Корнелия Нинова отправи покана към парламентарните парии

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова отправи покана към парламентарните парии
Коментари Харесай

Нинова кани парламентарните партии на среща по спешните въпроси

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова насочи покана към парламентарните парии за среща на 17 октомври, на която да бъдат разисквани незабавни въпроси за цени, приходи и бюджет.

„ Каним парламентарните партии на среща в понеделник по незабавните въпроси за цени, приходи и бюджет. Поканата на ГЕРБ за трета среща на представители на парламентарните групи за включване на президента Зеленски в откриването на Народното събрание е непотребна и ние няма да участваме в нея “ написа Нинова в профила си във Фейсбук.

Като основни тематики за българските жители водачът на Българска социалистическа партия показва високите цени и ниски приходи, инфлацията и неналичието на предвидимост.

„ Парламентарните партии би трябвало да обсъдим незабавни ограничения като тавана на цените на ток, газ, вода и парно, както и бюджета за 2023 година Преговорите за сформиране на държавно управление би трябвало да вървят паралелно с гласоподаване на бюджета. Дори да няма държавно управление, бюджет би трябвало да има “, добави тя.

„ Предвид късото време и практиката всяка група да внася спомагателни, постоянно взаймно изключващи се оферти, ние от “БСП за България ” призоваваме за отговорност и внасяме покана за среща в понеделник от 13:00 часа в Народно събрание, на която да бъде разисквана макрорамката на бюджет 2023 г, както и да се търси единодушие по незабавните ограничения за поддръжка на фамилиите и стопанската система до края на годината “, написа още Нинова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР