Лидерът на БСП Корнелия Нинова отказа да внесе оставка като

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова отказа да внесе оставка като
Коментари Харесай

Корнелия Нинова отказа да внесе оставката си на конгреса на БСП

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова отхвърли да внесе оставка като партиен ръководител при започване на петото съвещание на 49-тия конгрес на партията. " Няма да внеса оставката си на 49-тия конгрес. Още не сте се произнесли, само че приятели се самоиздигат за ръководители към този момент. Други към този момент без да са издигнати се смятат за такива и раздават кабинета на " Позитано " ", съобщи Нинова, представена от Булнюз.

" Другари, които тези дни се събирате по заведения за хранене, кабинети, бизнес офиси и се сговаряхте, карахте по какъв начин да разделите наследството след Корнелия Нинова да ви кажа: още не съм умряла и наследството не е намерено. Чакайте, не бързайте, ще имате опция, само че не в този момент, не незабавно и не тук на този конгрес ", акцентира Нинова. Тя пое цялата отговорност за вота и подаде оставка на Пленум на партията на 28 май 2019 година Нинова акцентира, че след пренареждането на листата за евровота е споделила, че отговорността носи Националният съвет.

„ Но моята визия за морал и достолепие в политиката, за персонален образец по какъв начин се носи отговорност, за съвременен европейски политик, не ми разреши това- да се укривам зад групова отговорност, т.е. безконтролно “, сподели още Корнелия Нинова и уточни, че е сбъркала в следствията. Според нея разнообразни политически и стопански лобита са задвижили ползите си за преодоляване на Българска социалистическа партия и за слагане отпред на нов ръководител.

" На тези предприемачи, които извън се пробват да се бъркат в партийните ни работи, желая да кажа от тук, от това място, тъй като не вървя в кабинетите им: " Наиграхте се последната една седмица - затворете си портфейлите, уважаеми господа ", разпали се Нинова към края на своето изявление. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР