Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи като театър извинението на

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи като театър извинението на
Коментари Харесай

Нинова към Борисов: Стига с този театър


Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова дефинира като спектакъл извинението на премиера Бойко Борисов за думите на неговия вицепремиер Валери Симеонов. Това тя направи в пост в обществената мрежа Facebook.

"Хайде стига с този спектакъл. Всичко, което вършиме в последните месеци с хората с увреждания, не е неточност на езика, то е неприемливо отношение към заболели, слаби и нещастни българи. Единственият съответен отговор е оставката на Валери Симеонов. Ако не му я поискате, значи сте склонен с него ", написа Нинова.



Публикацията й в интернет идва часове след изявлението на вицепремиера по демографската политика Валери Симеонов за майките на деца с увреждания, поисканата му оставка от Българска социалистическа партия и извинението от премиера Бойко Борисов

Припомняме, мотив за абсурда стана изказване на Симеонов в обществената мрежа, който дефинира протестиращите майки на деца с увреждания като: "група кресливи дами, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на зной и на дъжд тези сякаш заболели деца, без грам майчинско възприятие, грижа за тях.

След това изявление майки на деца със характерни потребности желаеха Симеонов да бъде освободен от поста си. Същото искане насочи и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съгласно която: "този човек не може да остане и минута повече на поста си ".

Нинова напомня случилото се в последните няколко месеца. "Г-н Борисов, този път с опрощение няма да спасите ситуацията. Достатъчно си играхте с тъгата на тези хора. Първо плакахте от тъжната история на една майка, която по-късно изиска персонално да ѝ се извините за унизителното Ви отношение към нея и избяга от Вашите сълзи чак в Холандия. После се извинявахте за Вашите думи - "да ми се махнат от главата ", напомни Нинова.

Според нея уволнението на министъра на труда Бисер Петков, който ден по-късно беше възобновен на поста си стана, с цел да си измие Борисов ръцете. Не Ви мина номерът и го върнахте. Сега казвате: "език мой, зложелател мой ", прави последователност на дейностите и думите на премиера водачът на опозицията.

Междувременно Симеонов се отбрани - още веднъж в обществената мрежа. Според него, думите му са извадени от подтекста. "За всички превъзбудени, само че непрочели изявлението ми, медии, отпущам истинския текст: "Този закон беше стартират като опит да се угоди на една група кресливи дами, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на зной и на дъжд тези сякаш заболели деца, без грам майчинско възприятие, грижа за тях. ", написа вицепремиерът, който държи на демографското развиване на страната.

Според него, в желаната му оставка има политически дейности. "Маските паднаха, в общ хор реват Българска социалистическа партия, АТАКА, някои водачи на митинга на майките и всевъзможни политически маргинали ", изясни Симеонов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР