Лидерът на БСП Корнелия Нинова обясни в предаването Лице в

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова обясни в предаването Лице в
Коментари Харесай

Нинова: Вчера на пленума имах чувството, че до мен седи Румен Радев

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изясни в предаването " Лице в лице " по бТВ за какво се е спряла на Елена Йончева за лидер на евролистата, написа " Фактор ".

``
реклама

" Елена е притежател на две дела - правдивост и независимост. Като публицист тя се бори за свободата на медиите, за свободните права. Може да притегли и хора отвън членовете на Българска социалистическа партия ", уточни Нинова. На въпрос на европейска сцена ли желаете да изнесете борбата си против ГЕРБ, тя отговори: " Тази борба не е единствено български въпрос. Тя е борба против корупцията. Това е европейска тематика. Не е единствено българска. Трябва да има синхрон сред нас, тук, в България, и нашите представители в Европейския парламент. "
Нинова съобщи, че би поела самодейността да бъде подкрепена кандидатурата на Кьовеши за европейски ипрокурор. " Ще приказвам с нашите депутати ", добави тя.

Помолена да разяснява и обвиняванията за манипулиране на избора по време на вчерашния пленум на Българска социалистическа партия, цитирайки обстоятелството, че на 20 души от гласувалите тя е шеф, дава им заплатите, Нинова изясни: " Тези 20 души са назначени на " Позитано " от Станишев, не от мен. Но тук е значимо е достолепието. Гласуването през вчерашния ден беше допустимо най-прозрачно. Тревожното обаче е, че тъкмо сега, когато поехме самодейността за транспарантни и почтени избори, тъкмо в този миг да използваш, че Българска социалистическа партия прави нечестни издбори, е подмолно към партията, която те е направила народен представител, евродепутат, президент на ПЕС. По противен метод се хвърля сянка върху това. Но самоунижението няма да има край. Твърдя, че изборът беше почтен. Националният съвет взе демократично и вярно решение ", безапелационна е соцлидерката.

Тя отговори и на ващо има толкоз непреодилими разлики със Станишев. " Имаме кардинално друг взор за правене на политики. Лидерът на ЕНП, когато го избраха за водач на партията, се отхвърли от депутатското си мяст в Европарламента. В Европа и в моята визия за политика няма потребност един човек да съчетава всички постове. В политиката не може да си безконечен. Трябва да има нова промяна от политици въобще. Наложихме си и върху себе си такива ограничавания. Отстъпи, дано има обновяване, не може всичко да се съсредоточа върху твоята персона. Станишев като лизер на ПЕС би трябвало да показва позицията на общото социалистическо семейство - това го обременява, не може да пази българския интерес ", откри пояснение за отношението си към Станишев Корнелия Нинова.

" Националният съвет ще подрежда листата. Системните партии и систематичните политици би трябвало да се трансформират. Това, че сме срещу Истанбулската спогодба, не ни прави антиевропейци. "

Съвсем ненадейно Нинова описа: " На пленума през вчерашния ден в един миг имах възприятието, че Румен Радев седи до мене. Същите нападки към Елена Йончева, както преди три години към Радев. "

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР