Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини в лъжа премиера Бойко

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини в лъжа премиера Бойко
Коментари Харесай

Нинова към Борисов: Не лъжете за „Олимпик“

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова упрекна в неистина премиера Бойко Борисов във връзка думите му за банкрута на кипърския осигурител „ Олимпик” и настояванията за компенсации на излъгани клиенти.
Борисов: Ще помогнем на потърпевшите от банкрута на „ Олимпик ”, доколкото разрешава законът В сряда Търговският указател ще бъде изцяло възобновен и ще работи, увери министър председателят
„ Господин министър председател, не лъжете българските данъкоплатци. Твърдите, че в случай че страната се намеси и заплати на потърпевшите от банкрута на застрахователното сдружение „ Олимпик”, това ще бъде от парите на всеки български поданик. Това е неистина “, показва Нинова във „ Фейсбук”.

Тя акцентира, че той или не познава материята, или се пробва да настройва едни българи против други.

„ Средствата в гаранционния фонд не се събират от нашите налози. Те са вноски от самите застрахователни сдружения (включително „ Олимпик”) точно като гаранция за такива случаи “, написа още Нинова.

По-рано Борисов сподели, че би било рисков казус страната да се намесва при всеки проблем.
Среднощен митинг: Застрахованите в „ Олимпик ” желаят полиците им да важат От КФН обаче разясниха, че българската страна не може да им го обезпечи
„ Когато стане нещо, желаеме страната да помогне. Стане наводняване – страната да помогне, стане земетресение – страната да помогне, банка падне – страната да помогне. Само че страната е на данъкоплатците и когато кажем, че страната би трябвало да помогне, това значи, че всеки от нас отделя от налозите си за тази сфера”, добави той.

Борисов обаче даде обещание подпомагане на застрахованите, доколкото разрешава законът. По негово искане на следващия ден финансовият министър и Комисията за финансов контрол ще обсъдят вероятните разновидности за реакция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР