Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини управляващите в репресии срещу

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини управляващите в репресии срещу
Коментари Харесай

Репресиите на властта продължават и след изборите, твърди Нинова

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова упрекна ръководещите в репресии против представители на опозицията. ”Само за няколко дни покровители в Благоевград получиха предизвестие за уволняване от работа. В Община Дупница наш чиновник на ВиК също е застрашен ”, разгласи Нинова на брифинг в Народното събрание.
За образец тя уточни и че в Община Септември е уволнена учителка от детска градина, която е член на Българска социалистическа партия и член на ОИК.

" Всички хора, застрашени от репресии на ръководещите, всеки сигнал подавайте при нас. Ще ви защитим по всевъзможен начин - юридически и политически ", прикани председателката на социалистите.

Тя насочи апел и към държавните чиновници, споделили, че ги изпращат на измислени инспекции, които нямат никакво съображение. " Не изпълнявайте такива заповеди, най-после ще си измият ръцете с вас ", акцентира Нинова.

За възможните репресии соцлидерката заяви, че алармира европейските посланици и институции. Тя още веднъж изрече неодобрение от метода на осъществяване на изборите.

Подкрепеният от Българска социалистическа партия претендент за кмет на Ловеч Радина Банкова твърди, че ден и половина след изборите е била посетена от призовкар, който я е уведомил, че имам големи отговорности към Национална агенция за приходите - осигуровки и налози за нейни чиновници.

" Паралелно с него е сбъднат запор на банковите сметки на компанията в страната. За голямо страдание, споделям, тъй като по време на цялата акция се постарах да създадем една извънредно положителна, почтена, открита акция. Кампания, през която не насочих нападки към никого. Не влязох в разногласия с никого и откровено като естествен човек и бизнесмен. Аз не съм човек, който има опит в политиката. Моята кандидатура е издигната от Граждански предприемчив комитет. Бях надълбоко разочарована, че бях използвана политически заради тази обстановка и заради обстоятелството, че аз нямам данъчни отговорности ", изясни Банкова, която е и ръководител на Българската асоциация на производители на облекло и текстил.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР