Лидерът на БСП Корнелия Нинова няма да парафира подписката на

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова няма да парафира подписката на
Коментари Харесай

Нинова пас засега по подписката на ГЕРБ за промени в Конституцията

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова няма да парафира подписката на ГЕРБ с искане за промени в Конституцията, посредством които да отпадне отминалостта за приватизационните покупко-продажби. Вместо единодушие по предлагането, тя желае лидерска среща на общопарламентарно равнище.

" Ще върна досието на ГЕРБ без автограф. Искаме лидерска среща, сериозен диалог, разширение на обсега на проверката на прехода и да подпишем всички едно предложение ", съобщи Нинова на конференция в централата на партията. Българска социалистическа партия предлага тази среща да бъде след приемането на бюджета за идната година, сподели още тя.

Целта е да потърсим единодушие за оценката на прехода, за проверката му, да не бъде това еднократен акт и пиарска акция, да не допуснем да излъжем упованията на хората, че ще има отмъщение и правдивост, а най-после да не се получи нищо, да намерим най-верните законодателни решения и всички да се подпишем под едно общо предложение, разяснява Нинова. От левицата оферират също по този начин размерът на проверката да бъде уголемен с всеобщата приватизация, реституцията, концесиите, публичните поръчки и ролята на силовите групировки през годините на прехода.

" ГЕРБ събират подписи за смяна в Конституцията и има предложение към нас, Движение за права и свободи събират подписи за смяна в Конституцията. ГЕРБ са отказали да подпишат предлагането на Движение за права и свободи, което е идентично с тяхното, Движение за права и свободи не са подписали предлагането на ГЕРБ. " Обединени патриоти " и " Воля " ги няма никакви по тази тематика ", разяснява Нинова. Това наддаване кой пръв и какъв брой подписа ще събере стартира да наподобява несериозно, добави тя. Нинова получи мандат от Националния съвет на Българска социалистическа партия да подпише като съвносител предложение за промени в Конституцията. " Не се споделя обаче кое предложение - дали на ГЕРБ, дали на Движение за права и свободи. ", изясни тя решението си да върне без автограф досието на ръководещата партия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР