Лидерът на БСП Корнелия Нинова не беше категорична дали партията

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова не беше категорична дали партията
Коментари Харесай

Нинова: Рано е да се каже дали БСП пак ще издигне Румен Радев за президент

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова не беше безапелационна дали партията ще издигне президента Румен Радев и за втори мандат.

" Твърде е рано да се каже, има една година до изборите, ще обсъждаме кандидатури, номинации, както си е редът, ние имаме процедури и правилник и сме дисциплинирана партия - имаме периоди, издигат се номинации и от всички избираме една ", съобщи тя в предаването " Лице в лице " по bTV.

В отговор на въпрос дали даже Радев ще би трябвало още веднъж да бъде номиниран, Нинова отговори:

" Няма да си нарушаваме устава поради един избор на президент . Винаги е по този начин - когато господин Радев беше повдигнат, имаше над 30 номинации и тогава избрахме него. Сега ще постъпим по същия кардинален метод ".

Запитана дали имат различия с президента, социалистката отвърна:

" Отношенията ни с президента постоянно са били кардинални. Ние като партия не се месим в президентските работи – неговите решения са негови решения и той носи отговорността за тях “.

А за това в действителност ли началникът на кабинета на Радев – Калоян Методиев, е уволнен поради това, че е бил на нейно празненство, тя обаче призна, че не е съгласна с президента: " Ако това е претекстът за освобождението, аз това не го разбирам . Да си освободиш началника на кабинета, единствено тъй като е бил на празненство на водача на партията, която те е издигнала и помогнала да бъдеш определен, не го разбирам като претекст. Но, както споделих, в президентските неща не се месим “.

Корнелия Нинова разяснява и горещата тематика с държавния бюджет, откакто от Българска социалистическа партия към този момент остро го разкритикуваха.

" Ако продължаваме по този начин, както го е почнал Борисов и ще го остави след себе си, всяка година ще ни трябват сред 3,5 милиарда и 7 милиарда нов заем, с цел да поддържаме системите “, сподели тя, цитирайк данни на „ Блумбърг “.

По думите ѝ всяка година посредством корупционни схеми от страната изтичат 10 милиарда лв..

Тя уточни, че 50 лева към пенсиите да вземем за пример е мярка, която ще продължи до март – т.е. до парламентарните избори, а нарастването на детските надбавки е със период една година.

„ В бюджета има единствено 300 млн. за стопанската система. Ако нещо ще ни изведе от рецесията, това е бизнесът и стопанската система. Сигурно сте чували за мярката 60 на 40. За да получи тези пари, на дребния и междинен бизнес се прави проверка 10 години обратно. Страшен напън и администрация. Това са време, документи… Минаха три месеца от рецесията, те не могат да получат тези пари “, посочи водачът на левицата.

По думите й, с цел да се усилят заплатите на лекарите, от които имаме потребност сега, е належащо лечебните заведения да престанат да бъдат търговски сдружения и по този начин заплащането на медиците няма да зависи от облагата на болничното заведение.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР