Лидерът на БСП Корнелия Нинова написа дълго съобщение на личната

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова написа дълго съобщение на личната
Коментари Харесай

Нинова към правителството: Вие ги сменяте тези министри като носни кърпи

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова написа дълго известие на персоналната си страница във Facebook, адресирано до държавното управление. Тя изиска всички министри да излязат на естрада в националното заседание и да обяснят за какво не желаят да работят с към този момент някогашния министър Бисер Петков.

Вижте какво още написа Нинова:

"Госпожо ръководител,

Дами и господа министри,

Дами и господа народни представители,

Какво се случи от през вчерашния ден до през днешния ден, откогато беше оповестена промяната в кабинета. Първо - през вчерашния ден се появи прессъобщение, че през днешния ден в 12 часа новият министър ще приема поста.

12 часа мина, променете си прессъобщението. Това е малък подробност към огромното. Какво демонстрира тази надменност на кабинета „ Борисов “?

За следващ път държавно управление демонстрира на нас и на българските жители, че Народното събрание е нищо. „ Аз вземам решение, аз назначавам, аз вкарвам в 12 часа “ - няма никакво значение, че няма такава точка в дневния ред на Народното събрание и че този министър към момента не е гласуван.

Системно, в три следващи държавни управления, господин Борисов разрушава институциите в България.

Второ – сътрудници, дали прочетохте решението за промяна на министъра? Някъде да сте видели претекстове? Няма нито един претекст за какво се прави това. Единствените думи на премиера за промяната са, „ че никой министър от кабинета не желае да работи с Бисер Петков “.

По-страшно нещо от високия звук в политиката е мълчанието. Парламентарната група на ГЕРБ мълчи към този момент час и половина. Г-жо ръководител, желаеме всеки един от присъстващите министри да ни запознае с претекстовете си - за какво не може и не желае да работи с Бисер Петков.

Моля да ги поканете един по един, с цел да осведомят Народното събрание и българското общество какво се случва и за какво се постанова тази смяна.

Третото ни умозаключение. Уважаеми сътрудници, броили ли сте какъв брой промени имате в Министерски съвет от началото на този кабинет? Някой може ли да каже от ГЕРБ – надали. Това е осмата смяна, от 19 министри. Почти половината кабинет за три години се сменя. Осемте промени бяха или за корупция, или заради непросветеност. Какво значи това?

Половин Министерски съвет, заменен за 3 години, заради подозрения за корупция или заради непросветеност, значи едно –нестабилност в страната. Вие ги сменяте тези министри като носни кърпи.

Питаме се за какво? Защото по този метод се пробвате да отпушите напрежението. Да горите бушони, с цел да не стигне въпроса до Първия. Но той постоянно носи отговорност за екипа, който той си избира. И сменя непрекъснато, когато стане горещо в обществото, с цел да отбие топката и да успокои пристрастеностите.

Проблемът не е в фрагментите, казусът е систематичен. Цели системи са в колапс в страна. Питам ви, уважаеми ръководещи, когато Кирил Ананиев смени Николай Петров, какво се промени в опазването на здравето към по-добро?

През последния месец започнаха да затварят лечебни заведения, здравната промяна я няма никаква, става все по-скъпо да се лекуваш, все по-недостъпно е опазването на здравето.

Какво се промени? Става по-лошо. Какво стана, когато Росен Желязков смени господин Московски?

Толсистемата е в цялостен неуспех и непрекъснато я отлагате. А тези дни научихме, че с цел да строите автомагистрала Хемус, копаете река Вит нелегално. Какво става, когато г-а Аврамова смени господин Нанков?

320 хиляди българи останаха във воден режим. Какво значение имат кадровите промени, когато е сгрешен моделът на ръководство и системите се разрушават?

И в този момент – за новия министър. Управляващите съдружни сътрудници на държавното управление патриотите казахте, че тя ще извършва програмата на държавното управление.

Тогава е ненужно да ви запитвам - ще има ли преизчисляване на пенсиите? Няма да има, тъй като държавното управление на Борисов го няма в програмата си. Ще се направи ли минималната пенсия 300 лв., както желаят патриотите?

Ще се промени ли общественото подкрепяне – не, няма. Пише ли в програмата на ГЕРБ, че ще въвеждате противоконституционната джендър идеология? Не, нали - само че тя я вкарваше като зам.-министър на образованието.

Пише ли в програмата на ГЕРБ, че ще променяте историята на България в учебниците? Не, не написа, само че това се случва в Министерството на образованието. Пише ли, че ще трансферирате част от грижите за нашите деца на неправителствени организации против тлъсто възнаграждение? Не, не написа. В Конституцията ни написа, че това е обвързване на страната. Е, запитвам ви тогава - коя тъкмо стратегия ще извършва?

За нас следващата кадрова смяна не взема решение нито един систематичен проблем за системите, които са в колапс.

Кадровата смяна се прави единствено с цел да се доизкара мандата отгоре-отгоре. Кадровата смяна е мъка за държавното управление, само че по-лошо – тя е неустановеност за страната, мъка на българския народ. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР