Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира случващото се днес в

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира случващото се днес в
Коментари Харесай

Нинова: Борисов е готов да продаде всичко в името на оставането си във властта и имунитета

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява протичащото се през днешния ден в Народното събрание към приемането на бюджет 2023.

" Понеже са доста партиите в тази сглобка, не могат да си наместят ползите и получихме това, което виждате като бюджет. Днес съвещанието стартира шоково, не съм виждала такова нещо. Министър на финансите, който е излъчен от едно болшинство, идва да показва бюджета. Става сътрудник от ГЕРБ, излиза на трибуната на българския парламент, показва неговия си министър и споделя: " Този е измамник ". Става дума за Делян Добрев, който сподели, че Асен Василев изговаря патологични неистини. Това в никакъв случай не се е случвало в българския парламент ", сподели тя в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Вчера на комисия ГЕРБ отхвърлят бюджета на Асен Василев, който споделя, че се отхвърля като финансов министър, и през днешния ден ГЕРБ гласоподават тъкмо противоположното. След като Борисов ги е събрал. Не в името на народа гласоподават тъкмо противоположното, а в името на Борисов и сглобката. Този човек в името на личния си имунитет, оставане във властта той ще продаде всичко ", счита Нинова. 

" Бюджетът е противообществен, лобистки, рисков и нерешителен за осъществяване. Те нямата да удържат 3 % недостиг. Просто няма да влязат парите от Плана за възобновяване и резистентност, тъй като не са признати нужните закони. Асен Василев ги е заложил като доход тези пари, само че те няма да влязат. Това значи по-голям недостиг, дупка в бюджета, която би трябвало да се попълни или със заем или с рязане на разноски. Доходите са замразени, а цените порастват ", акцентира водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР