Лидерът на БСП Корнелия Нинова, кандидатът за кмет на Ямбол

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова, кандидатът за кмет на Ямбол
Коментари Харесай

Корнелия Нинова към бизнеса в Ямбол: Правене на бизнес без подкупи е възможно

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, претендентът за кмет на Ямбол от " Българска социалистическа партия за България " Катя Георгиева, заместител - ръководителят на Народно събрание Кристиан Вигенин и националният представител от левицата Петър Кънев се срещнаха с представители на бизнеса в Ямбол. Нинова съобщи, че е последовател на целенасочена и дълготрайна държавна политика за подкрепяне на българското произвеждане. Редица страни членки на Европейски Съюз го вършат. " Румъния неотдавна сътвори дружество за изкупуване на земеделска продукция и това не се регистрира като държавна помощ, която да опонира на европейската процедура.Фолксваген ни заобиколи. Обяснението беше, че в случай че ние помогнем, по този начин като оказа помощ Турция, би било недопостима държавна помощ. Само че БМВ направиха цех в Унгария, която е в Европейския съюз и тя оказа цялата нужна помощ, с цел да влагат там. Изводът е, че би трябвало да имаш виждане и темперамент, с цел да провеждаш държавна политика в отбрана на българската стопанска система ", съобщи Корнелия Нинова.
Заедно с представителите на бизнеса водачът на социалистите разиска и казуса с неналичието на фрагменти. Тя сподели, че при правенето на " Визия за България " са поканили експерти, с които са разпознати секторите, които може да се развиват в България и какви фрагменти са нужни за тях. " Залагаме - страната да заплаща за образованието в предпочитаните специалности. След това тези младежи да работят в България ", изрази мнение Корнелия Нинова. Според нея образованието и стопанската система би трябвало да вървят ръка за ръка и да се възнамеряват дружно стратегически. Тя акцентира, че данъчната политика също е доста значима за развиването на стопанската система. " Нужно е в региони, които са едва развити, да се ползва данъчна почивка - да вземем за пример 5 години да не се заплаща Данък облага, с цел да може един дребен бизнес да потръгне и да се стабилизира. Знаем, че корупцията и натискът върху вас е голям. Безбройните документи, разрешителни, лицензи и удостоверения са спирачка за всеки бизнес, само че най-много за междинния и дребния. Правене на бизнес без подкупи е допустимо ", сподели водачът на левицата.
Тя разяснява и терзанието на икономисти и финансисти за задаваща се нова икономическа рецесия. " Българската стопанска система не е подготвена за това. Правителството не подхваща никакви ограничения. Българските работодатели сигнализираха, че трети месец подред падат продажбите ", изясни Корнелия Нинова. Лидерът на Българска социалистическа партия и бизнесът разискаха ограничения за подкрепяне на българската стопанска система поради рецесията. " Без високотехнологични производства няма опция за бърз стопански напредък. Увеличението на приходите, посредством което да се усили потреблението, е добър ход за омекотяване на удара от рецесията ", показа Корнелия Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР