Лидерът на БСП Корнелия Нинова и председателят на парламентарната група

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова и председателят на парламентарната група
Коментари Харесай

БСП и ИБГНИ ще опитат да направят правителство с трети мандат |

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и ръководителят на парламентарната група на ИБГНИ Мая Манолова дадоха поръчка за сформиране на държавно управление с третия мандат в заявления, прочетени от парламентарната естрада. 

Нинова уточни провокации пред страната - новата Коронавирус вълна, нарастването на цената на тока и стоките, както и мигрантската вълна. " Проблемите могат да бъдат решени единствено при едно изискване - и то е, че Народното събрание продължи да работи, не се разпуска. Мнозинството българи харесват служебния кабинет, само че в случай че не съставим постоянно държавно управление и разпуснем Народното събрание, служебният кабинет е с вързани ръце. Без бюджет, без смяна в Закона за енергетиката, без смяна в Закона за водите, без преизчисляване на пенсиите. Отговорността е тук в тази зала, отговорността е в наши ръце ", сподели Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия регистрира, че през вчерашния ден са доближили границата на търпимостта. " Не може да казвате, че предупреждавате президента, че няма да подкрепите този или оня трети мандат, с цел да внимавал на кого го дава. Не се месете в пълномощията на президента ", сподели Нинова към Има Такъв Народ, които през вчерашния ден оповестиха, че се отхвърлят да сформират кабинет и ще поддържат Румен Радев за втори мандат..

Тя съобщи, че Българска социалистическа партия не са се борили 4 години, с цел да ги вкарат в този момент назад в зависимости. " Искаме разсъдък, успокоение и диалогичност. Тъй като си знаем тежестта, за разлика от някои други. 36 депутата, са 36 депутата. Народът е споделил, че не можем да управляваме сами. Казваме, че сме подготвени, в случай че президентът даде третия мандат, да проявим отговорност, да проявим диалогичност, да поканим всички без Движение за права и свободи и ГЕРБ ", сподели Нинова. Ще поставим всички старания да се образува държавно управление с третия мандат, заявява Нинова.

Това е Народното събрание, не е детска градина

" Време е да се вземем в ръце. Това е Народното събрание, не е детска градина, не е махленска колекция, не е шоу стратегия. Цяла България ни гледа. Хората чакат решение на проблемите си, чакат устойчиво държавно управление, а не партийни сглобки и не хора без опит и без подготовка, отпред на страната ”, съобщи Мая Манолова. Тя сподели, че не може една партия да трансформира българските жители в заложници, с цел да удовлетвори партийния си интерес.

" Тази декларация е повече апел към всички рационални хора в тази зала. Стига прищевки, стига небивалици и излагане пред хората. Стига шоу, лъчение на министър-председатели с телевизионни кастинги ", прикани Мая Манолова.

" Кой стои зад маневрите по терена и по ръба на нервите на българските жители? ", попита Манолова и си отговори: " Питате къде видяхме дългата ръка на Движение за права и свободи и е време да отговорим - в разочароващата покана на Има Такъв Народ към Движение за права и свободи да вземат участие наедно с партиите на митинга в преговорите… В координираната офанзива на ГЕРБ, Движение за права и свободи и на Има Такъв Народ против сполучливите министри от служебното държавно управление дългата ръка на ГЕРБ и Движение за права и свободи е и в комисията " Буджака " ”

Според нея няма да има гнездо на Сокола в този парламент.

" Единствената демонстрация на разсъдък е Има Такъв Народ да поддържа президента Радев за идващ мандат, като последният знак на митингите, с който не сте се подиграли. Ние ще поставим всички старания нашата парламентарна група, с цел да се образува държавно управление с третия мандат, без значение от това на кого ще бъде даден той ", съобщи още Манолова.

Възможността за сформиране на кабинет с мандат на Българска социалистическа партия или ИБГНИ минава през поддръжката в зала, с изключение на от Демократична България, от Има Такъв Народ или ГЕРБ. Хората на Слави Трифонов обявиха, че няма да поддържат “предатели ”, а в ГЕРБ също отхвърлят такава опция. Вторият мандат се поставя на ГЕРБ, като те за следващ път обявиха, че ще върната мандата. Президентът има право да връчи трети мандат на политическа мощ по собствен избор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР