Лидерът на БСП Корнелия Нинова е получила призовка да се

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова е получила призовка да се
Коментари Харесай

Викат Корнелия Нинова на разпит в прокуратурата

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е получила призовка да се яви в прокуратурата, обяви персонално тя на брифинг в партийната централа. По думите й, в Следствието е постъпила тъжба от Кирил Добрев, част от вътрешнопартийната съпротива на социалистите, който беше изключен от партията. 

Вчера получих призовка. От мен се изисква да се явя вяднага на разпит като е конкретизирано, че мога да си взема и юрист, изясни Нинова.

На прокуратурата тя трябвало да предостави запис и заверени копия на стенограма и протокол от съвещанието Националния съвет на Българска социалистическа партия на 28 август, както и да връчи призовки на още двама души от Националния съвет - организационния секретар Борислав Гуцанов и зам.-председателя на контролната комисия Гергана Алексова.

" Кирил Добрев беше изключен от партията. Съдът отхвърли да впише това изключване, което също е невиждан акт. Кирил Добрев идва на съвещание на Националния съвет, участва, изрича се два пъти и в този момент жали, че не е позволен до Национален съвет. Но това е съответният мотив, с цел да се намеси прокуратурата по този метод в Българска социалистическа партия. Да приказваш на партийно заседание наподобява се оказва закононарушение. Преписки за нарушители стоят с години на прокурорските бюра, а това нещо е задвижено в границите на месец ", изясни Нинова. 

Няма да дава и един партиен лист документ от партийни събрания на прокуратурата, безапелационна е Корнелия Нинова и уточни няколко варианти за деяние на управляващите в този случай. " Да се снабдят със правосъдна заповед и да дойдат персонално на " Позитано ". Няма ние тримата да се явим на разпит. Има член 71 от Наказателно-процесуален кодекс, да го задвижат. Представители на министерството на правораздаването да дойдат и да ни отведат наложително на разпит за какво и какво сме говорили на партийно заседание. Чакаме ги, не се укриваме. Ще сезираме вички виновни български и европейски институции за случая ", акцентира Нинова. 

Прокуратурата взе в свои ръце вътрешнопартийния прелом в Българска социалистическа партия, възмути се Нинова.  " Прокуратурата на България не е инструмент за правораздаване и правдивост, а бухалка за неуместните. Българската прокуратура е частна прокуратура на задкулисието. Г-н Гешев, свършиха ли дрогираните водачи, които избиват хора по улиците? Свършиха ли нарушителите, които изнасилват възрастни дами по селата за 20 лв. от пенсиите? Свършиха ли наркотрафикантите, нагласените публични поръчки, та се заехте с уреждането на вътрешнопартийните въпроси в Българска социалистическа партия ", попита Нинова. И добави: " Безпрецедентно и за пръв път в историята на правораздаването прокуратурата ще взема решение проблемите в Българска социалистическа партия ". 

Припомняме, че през вчерашния ден опозицията в Българска социалистическа партия изиска оставката на Корнелия Нинова след резултата от изборите в неделя. Нинова също направи изказване - че няма да подава оставка, както и че Българска социалистическа партия няма да взе участие в коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР