Лидерът на БСП Корнелия Нинова е отправила молба до председателя

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова е отправила молба до председателя
Коментари Харесай

Станишев: Нинова ме помоли за подкрепа срещу орязаните субсидии

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е отправила молба до ръководителя на ПЕС Сергей Станишев да й спомага против орязаните по предложение на ГЕРБ държавни дотации за партиите. " В това отношение съм на едно мнение с нея, това е опит да се сложи на колене опозицията ", съобщи Станишев в предаването " Панорма " по Българска национална телевизия, който дефинира като странна " декларацията на Българска социалистическа партия, с която родните социалисти се разграничиха от думите му за Бойко Борисов.

" Аз съм индивидът, който е водил най-вече политически борби с Борисов, само че когато става въпрос за национални въпроси, съм подготвен да работим дружно. Този път той ме поддържа, това чакат българските жители, добави Станишев като коментар по тематиката, провокирала бурни пристрастености в левицата.

" Благодарен съм на нашите министър председатели, които са сложили моята кандидатура на разискване, както и на Европейския съвет. Това е жест към партията, която съставлявам и ръководя4, съобщи Станишев във връзка спрягането на името като допустима номинация за началник на Европарламента.

Той уточни, че първият му ангажимент " е единството на нашето семейство и отстояването на правилата ни ".

" Преди повече от 1 година декларирахме, че твърдо поддържаме правилото на водещ претендент, само че считаме, че би трябвало да бъде този, който може да събере поддръжка в Европейския парламент. И през днешния ден съм уверен, че Франс Тимерманс щеше да има повече поддръжка от Манфред Вебер ", сподели още водачът на ПЕС..

Според него предлагането Урсула фон дер Лайен да оглави Еврокомисията е нелогично и непонятен компромис.

" Никой не знае нищо за претендента за ръководител на най-важната институция в Европейския съюз. Нейният избор не е обезпечен, най-малко във връзка с социалистите ", акцентира Станишев.

По думите му единственият претендент с ясна стратегия за обществена стратегия и стабилно развиване, с ясни задължения за господство на закона, е бил Франс Тимерманс.

Станишев уточни, че Доналд Туск, Виктор Орбан и Еманюел Макрон са повлияли на процедурата с изявления и договаряния.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР