Лидерът на БСП е притеснена, че срещу протестиращите енергетици се

...
Лидерът на БСП е притеснена, че срещу протестиращите енергетици се
Коментари Харесай

Червените свикаха председателски съвет за ПВУ и енергетиката

Лидерът на Българска социалистическа партия е обезпокоена, че против протестиращите енергетици се употребява сълзотворен газ.

Какво са се разбрали министър председателят Денков и Бойко Борисов за попита Корнелия Нинова от трибуната в Партийния дом, до момента в който се гледаше Законът за ВЕИ.

, с което задължават властта да предоговори ПВУ в част " Енергетика " до 15 октомври и да рапортува пред депутатите до 20 октомври. Нинова желае държавното управление да изиска пролонгация от Европейска комисия за проектите и до 30 октомври да се внесат в Европейска комисия териториалните проекти за обективен преход.

Червеният водач изиска още през днешния ден това да влезе като изключителна точка и настоя за отмора и председателски съвет. Никола Минчев ѝ изясни, че той като заместник-председател на Народно събрание не може да припознае точката, това било в пълномощията на Росен Желязков. Освен това днешните точки били прегледани в съответните парламентарни комисии.
 Българска социалистическа партия,
Българска социалистическа партия, " Възраждане " и Има Такъв Народ желаят закъснение с месец на подаването на проектите за зелен преход

Настояват Народно събрание да задължи Министерския съвет да изиска от Европейска комисия пролонгация

Тошко Йорданов от Има Такъв Народ напомни, че Народното събрание към този момент гласувало решение да се прегласува ПВУ.

Георги Гьоков пък изиска да се види кой копае гроб на енергетиката. Всичко останало било ала-бала.

Никола Минчев се опита да насочи опозицията по какъв начин да свикат председателски съвет. Трябвали им 5 души, членове на съвета. Оказа се, че все още има четирима от опозицията. После обаче се събраха шестима. Георги Свиленски настоя за отмора и изключителна комисия. Делян Добрев пък настоя за съвещания по тематиката, сред ПГ и изключителна енергийна комисия може да има, защото въпросът бил значим. Минчев обаче вижда само четирима членове на Председателския съвет. Затова пленарната зала продължи с разглеждане на Закона за ВЕИ.

Петима човека се събраха от Председателския съвет. Костадин Костадинов изиска 30 минути отмора за провеждането на изключително събиране. Никола Минчев даде 20 минути и събра председателски съвет в зала 232.
 Василев уверил, че ТЕЦ-овете работят до 2038 година
Василев уверил, че ТЕЦ-овете работят до 2038 година

Финансовият министър разговарял по въпроса с Борисов, Пеевски и Делян Добрев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР