Лидерът на британските лейбъристи Джереми Корбин откри дебатите по внесения

...
Лидерът на британските лейбъристи Джереми Корбин откри дебатите по внесения
Коментари Харесай

Започнаха дебатите по вота на недоверие в британския парламент

Лидерът на английските лейбъристи Джереми Корбин откри дебатите по импортирания от него избор на съмнение против държавното управление на премиера Тереза Мей, предадоха международните организации. Корбин внесе вота нощес, откакто Камарата на общините отхвърли с огромно болшинство съглашението на Мей с Европейски Съюз за Брекзит. Лидерът на лейбъристите съобщи, че министър-председателката оглавява едно "зомби държавно управление ".

Кабинетът би трябвало да свика нови избори, откакто договорката на Мей за Брекзит бе отхвърлена от долната камара на Народното събрание, прикани той. "Ако едно държавно управление не може да прокара законодателството си през Народното събрание, то би трябвало да се отиде на нови избори, с цел да се получи нов мандат ", сподели Корбин.

Лидерът на лейбъристите упрекна министър-председателката, че е пропиляла две години в договарянията за Брекзит, като е работила в името на своите "тесни партийни ползи " макар мощното противоречие както на депутатите консерватори, подкрепящи оставането в Европейски Съюз, по този начин и на депутатите консерватори, подкрепящи Брекзит.

По мотив апелите на Корбин за нови избори, Мей съобщи, че изборите биха били най-лошото нещо, което може да направи Англия в този момент, и това би означавало отсрочване на Брекзит, съобщи Ройтерс. Тя изрази убеденост, че държавното управление може да завоюва вота на съмнение в Народното събрание през днешния ден.

Едни предварителни парламентарни избори биха задълбочили разделянето, когато страната се нуждае от единение, биха провокирали безпорядък, когато има потребност от сигурност, и биха провокирали забавяне в миг, в който страната би трябвало да се придвижи напред, предизвести Мей.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР