Лидерът на британската опозиция Джереми Корбин потвърди, че подкрепя идеята

...
Лидерът на британската опозиция Джереми Корбин потвърди, че подкрепя идеята
Коментари Харесай

След отлагането: Опозиционерът Корбин поиска втори референдум за Брекзит

Лидерът на английската съпротива Джереми Корбин удостовери, че поддържа концепцията за втори референдум за Брекзит и счита, че това ще помогне за излизане от задънената улица.

 © БГНЕС
Тази вечер английските депутати гласоподаваха за отсрочване на Брекзит от 29 март за 30 юни. Поправката, предлагаща провеждането на втори референдум, беше отхвърлена, само че последователите му обявиха, че днешният ден не е верният миг за сходно гласоподаване.

" Искам да потвърдя нашата поддръжка за концепцията за национално допитване... като реален вид за излизане от задънената улица ", сподели Корбин след оповестяването на резултатите от гласуването.

Той прикани премиера Тереза Мей обществено да признае, че след гласуванията от последните два дни разновидностите за излизане от Европейски Съюз без съглашение и с препоръчаното от нея съглашение е " нежизнеспособно ".

" Започнахме срещи с депутатите от всички партии, с цел да намерим компромис, нужен за излизане от рецесията... Нашата задача – да реагираме на паниките на хората, които са ни изпратили в Народното събрание ", добави водачът на лейбъристите.
 Британският парламент гласоподава Британският парламент гласоподава "за " отсрочване на Брекзит
Британските депутати утвърдиха с 412 гласа "за " против 202 "против " предлагането на държавното управление да изиска от Европейски Съюз отсрочване на датата на Брекзит.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР