Лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин заяви в

...
Лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин заяви в
Коментари Харесай

Корбин: Въпросът не е дали, а кога лейбъристите ще свалят Мей

Лидерът на английската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин съобщи в оповестено през днешния ден изявление за вестник "Индипендънт ", че въпросът не е дали, а по кое време Лейбъристката партия ще внесе избор на съмнение против кабинета, с цел да опита да провокира предварителни избори, съобщи Ройтерс.

По думите на Корбин сходен ход ще бъде неминуем, в случай че министър председателят на Обединеното кралство Тереза Мей не получи поддръжка от Народното събрание за политиката си по въпроса за Брексит.

"Дадохме ясно да се разбере, че въпросът е не дали, а по кое време ще внесем избор на съмнение против държавното управление, и явно ще го създадем, когато доверието в тях е най-ниско, което допускам, че ще стане, откакто към този момент са изгубили гласуването (на съглашението с Европейски Съюз по изискванията за Брексит) ", сподели водачът на лейбъристите.

Той добави, че като подготовка за вероятни предварителни избори партията му е избрала претендентите си за всички изборни региони, от които мъчно се печелят депутатски места.

Следващите постоянни избори са през 2022 година, само че може да има и предварителни, в случай че Мей не успее да прокара най-важната си политика в Народното събрание.

Корбин също така прикани английския министър председател да свика предварително Народното събрание след Нова година, с цел да подложат депутатите на гласоподаване съглашението за Брексит.

В края на предходната седмица Корбин съобщи, че в случай че завоюва възможни предварителни избори следващата година, ще продължи по пътя на Брексит, само че ще се опита да предоговори изискванията за излизането от Европейски Съюз.

На 29 март 2019 година Англия ще напусне съюза. Лейбъристката партия обаче упорства за непрекъснат митнически съюз с Европейски Съюз и тясно съдействие с доходоносния му обединен пазар.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР