Лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин твърди, че

...
Лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин твърди, че
Коментари Харесай

Тайни документи разкривали митнически проверки между Великобритания и Северна Ирландия

Лидерът на английската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин твърди, че е видял конфиденциален отчет на държавното управление, показващ, че има митнически инспекции сред Северна Ирландия и Англия.

" Това взривява изказванията на премиера, че по думите му няма да има граница в Ирландско море. Това просто не е правилно. Сделката на Джонсън (за Брекзит) ще бъде пагубна за бизнеса и работните места в цяла Англия. А поверителният отчет на държавното управление удостоверява това ", разяснява Корбин по време на конференция.

На 17 октомври Лондон и Брюксел най-сетне реализираха ново съглашение за Брекзит след проточили се договаряния. Новата договорка за Брекзит не включва противоречивия защитен механизъм за ирландската граница.

Споразумението планува основаването на регулаторна зона на остров Ирландия, която да обгръща всички артикули и да държи Северна Ирландия в границите на митническата територия на Обединеното кралство, вместо в митническата зона на Европейския съюз.

Дни след сключването на съглашението английският министър за Брекзит Стивън Баркли съобщи, че фирмите от Северна Ирландия ще би трябвало да попълнят експортни формуляри след Брекзит, с цел да продават артикули във Англия.

Сделката на консерваторите за Брекзит беше разкритикувана в обществените мрежи като " акт на изменничество ", а юнионисти в Северна Ирландия разкритикуваха остро Борис Джонсън и неговите доближени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР