Лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин се извини

...
Лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин се извини
Коментари Харесай

Корбин се извини на избирателите си

Лидерът на английската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин се извини на гласоподавателите през днешния ден поради неприятното показване на изборите на 12 декември, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

" Съжалявам, че не бяхме на висота и поемам отговорността ", съобщи Корбин в отворено писмо, оповестено от в. " Сънди мирър ".

Консерваторите на премиера Борис Джонсън завоюваха изборите в четвъртък. Те получиха 365 места в 650-местната Камара на общините на Народното събрание. Това е с 48 места повече от местата, които те имаха до момента и им разрешава да прокарат договорката на Джонсън за Брекзит и страната да може да излезе от Европейски Съюз до новия краен период, а точно 31 януари следващата година. Тази победа консерваторите реализираха с помощта на това, че завоюваха в работен изборни окръзи, които от години са били лейбъристки, само че които подкрепяха Брекзит.

Лейбъристите получиха едвам 203 места в Народното събрание, а до момента имаха 262 места. Това бе най-тежкото им изборно проваляне от 1935 година

" Няма да се поколебая да го кажа. Резултатът беше тежък удар за всички, които обезверено имат потребност от същинска смяна в нашата страна ", декларира Корбин в писмото си. Той твърди, че неговата партия ще извлече поука от това проваляне и дава обещание да се вслушва повече в гласа на обичайните гласоподаватели на Лейбъристката партия, които тя е изгубила в работническите общини.

" Тази партия съществува, с цел да ги показва. Ние ще си върнем тяхното доверие ", декларира Корбин, който на изборите беше избран отново за народен представител за десети път.

Лидерът на лейбъристите отбрани обаче партийната стратегия, като сподели, че доста се гордее с нея.

" Относно строгите икономии, неравенствата, изключителната климатична обстановка, ние спечелихме и направлявахме дебата ", твърди в публикация във в. " Гардиън " той. " Няма подозрение, нашите позиции са известни. Въпросът е по-скоро: " Как да успеем в бъдеще там, където се провалихме? ", добавя той.

Корбин даде обещание да подаде оставка при започване на идната година след интервал на размисъл в неговата партия, напомня Франс прес.

Днес водещи фигури в Лейбъристката партия също поеха отговорност за изборното й проваляне, добавя Ройтерс.

Джон Макдонъл, който дава отговор за финансовата политика на партията, сподели, че се усеща отговорен за бедствието. Запитан от Би Би Си дали ще се отдръпна от поста си, той сподели, че партията най-вероятно при започване на идната година ще има ново управление и че той ще поддържа жена за партиен водач. Макдонъл изрази убеденост, че тази лидерка би могла да бъде народен представител, който не е от Лондон.

Ричард Бърджън, който пък дава отговор за юридическата политика на лейбъристите, сподели, пред телевизия Скай Нюз, че партията не е съумяла да сплоти хората по отношение на Брекзит и че в този момент би трябвало да проучва по какъв начин е изгубила доста от обичайните си гласоподаватели в Северна и Централна Англия.

Той сподели също по този начин, че би желал да види за идващ водач на лейбъристите Ребека Лонг-Бейли и разгласи, че обмисля да се кандидатира за поста на заместник-председател на партията. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР