Лидерът на британската Лейбъристка партия официално стартира амбициозния план на

...
Лидерът на британската Лейбъристка партия официално стартира амбициозния план на
Коментари Харесай

Корбин обеща безплатен интерет за всички; Джонсън видя луда комунистическа схема

Лидерът на английската Лейбъристка партия публично започва амбициозния проект на групировката за обезпечаване на безвъзмездна широколентова интернет връзка във Англия, потвърждавайки, че това ще подсигурява това, което към този момент е базова услуга, щяло да насърчи общественото доближаване, щяло да даде подтик на стопанската система и щяло да помогне на околната среда, оповестява " Гардиън ".

В дълготрайно събитие, по време на което двама негови висши чиновници са показали проекта, който провокира обвинявания, че е нереалистичен и може да попречва пазара, Корбин е декларирал, че услугата щяла да се трансформира в " наша скъпа обществена институция за 21 век ".

" Това, което в миналото беше разкош, към този момент е базова услуга ", акцентира водачът на лейбъристите пред аудитория в Ланкастърския университет, допълвайки: " Смятам, че е прекомерно значимо да бъдем оставени от корпорациите. Само държавното управление има способността за обмисляне, икономии от мащаба и упоритост да предприеме това. "

Планът ще включва национализиране на подразделения от BT (преди British Telecom), свързани с даването на широколентов достъп, създавайки нова компания, наречена British Broadband. Лейбъристката партия твърди, че би коствало към 20 милиарда паунда основаването на всеобща оптична широколентова интернет връзка до 2030 година

Корбин показа концепцията като централен детайл на " най-радикалния и трогателен проект за същинска смяна, който английската общност в миналото е виждала " в предизборната стратегия на лейбъристите.

Той добави: " Не желая някой да може да каже след няколко години в лейбъристкото държавно управление, че в никакъв случай нищо не се трансформира или че политиците са идентични. "

Акциите на BT поевтиняха след оповестяването на политиката на Корбин. Днес TalkTalk обявиха, че са отсрочили продажбата на своя широколентов бизнес FibreNation, защото са взели поради последствията от предложенията на Лейбъристката партия. BT допусна, че схемата на Корбин ще коства почти 100 милиарда паунда.

Изказвайки се по време на предизборно събитие в Олдъм, министър председателят от Консервативната партия Борис Джонсън назова политиката на главните си политически съперници " луда комунистическа скица ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР