Лидерът на британската Лейбъристка партия Джереми Корбин представи предизборната програма

...
Лидерът на британската Лейбъристка партия Джереми Корбин представи предизборната програма
Коментари Харесай

Корбин с радикален и амбициозен социалистически план за Великобритания

Лидерът на английската Лейбъристка партия Джереми Корбин показа предизборната стратегия на опозиционната си партия, излагайки " радикалните " си проекти за превръщане на Англия с повишение на заплащането в обществения бранш, по-високи налози за фирмите и поголовна национализация на инфраструктурата, оповестява " Ройтерс ".

Британските гласоподаватели са изправени пред изразителен избор на парламентарните избори на 12 декември: проектът на Корбин за социалистическа Англия, включващ всеобща национализация и безвъзмездни обществени услуги , или устрема на премиера Борис Джонсън да реализира Брекзит в границите на месеци и да построи " динамична пазарна стопанска система ".
 Корбин даде обещание безвъзмезден интерет за всички; Джонсън видя
Корбин даде обещание безвъзмезден интерет за всички; Джонсън видя " луда комунистическа скица "

Това щяло да насърчи обществената кохезия

Говорейки в централния британски град Бирмингам, Корбин показа проектите си за " зелена индустриална гражданска война ", изтъквайки, че само Лейбъристката партия можела да оспори статуквото , като се бори за елементарните хора против " банкери, милиардери и политическата върхушка ".

" Програмата на Лейбъристката партия е стратегия на вярата, това е този документ - манифест, който ще донесе същинска смяна ", настоя Корбин, допълвайки: " Манифест, цялостен с известни политики, които политическата върхушка блокираше в продължение на едно потомство. "

Изоставайки в социологическите допитвания, Корбин се надява, че посланието му за смяна ще заглуши рецензията към позицията му за Брекзит, за която даже някои хора от неговата партия настояват, че ѝ липсва яснотата на обещанието на Джонсън да " завърши Брекзит ".
 Зимата идва за Джереми Корбин и лейбъристите
Зимата идва за Джереми Корбин и лейбъристите

Няколко са аргументите, заради които сходна мразовита вероятност се обрисува като допустима пред лейбъристите и техния клан

Той също по този начин ще се надява да избегне сравненията с най-скандалния опит на Лейбъристката партия да продаде на британците социалистическо бъдеще - стратегия от 1983 година, избрана по-късно от тогавашен лейбъристки народен представител като " най-дългата самоубийствена записка в историята ", довела до тежко изборно проваляне от консерваторите на тогавашния им водач Маргарет Тачър.

И двете страни дадоха обещание да сложат завършек на ограниченията за строги икономии и да харчат повече пари за обществени услуги преди изборите, които ще дефинират по какъв начин, по кое време и даже дали излизането на Англия от Европейския съюз се случва.
 Брекзит и връзките със Съединени американски щати в първия спор Корбин-Джонсън
Брекзит и връзките със Съединени американски щати в първия спор Корбин-Джонсън

Първи ефирен конфликт преди вота на 12 декември

Опитвайки се да се бори с рецензиите на Консервативната партия на Джонсън поради проектите на Лейбъристката партия за бюджетните разноски, Корбин се опита да каже по какъв начин лейбъристите възнамеряват да платят за обещанията в платформата си, която включва и анулация на университетските такси и понижаване на работната седмица .

Предизборната стратегия сподели спомагателни 82,9 милиарда паунда разноски , съпоставени с 82,9 милиарда паунда ограничения за повишение на приходите.

Повечето допитвания слагат Консервативната партия на челно място, само че малко на брой са в положение или желаят да предскажат спечелилия в изборите.
 Ключов съдружник на Корбин напуща поради
Ключов съдружник на Корбин напуща поради " лов на вещици "

Отново се намесва казусът с антисемитизма в партията на лейбъристите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР