Лидерът на баварския управляващ Християн-социален съюз (ХСС) Хорст Зеехофер беше

...
Лидерът на баварския управляващ Християн-социален съюз (ХСС) Хорст Зеехофер беше
Коментари Харесай

Преизбраха Хорст Зеехофер за лидер на ХСС

Лидерът на баварския ръководещ Християн-социален съюз (ХСС) Хорст Зеехофер беше избран отново на поста си на конгрес на партията в Нюрнберг през днешния ден. Това значи, че той ще води договарянията за сформиране на огромна коалиция дружно с канцлера Ангела Меркел , които стартират в сряда.

Зеехофер беше определен още веднъж отпред на Християнсоциалния съюз с 83,7% поддръжка, като това е най-лошият му резутат до момента.

Понесох отговорността за неприятното показване на партията ни на изборите през септември, въпреки същинската отговорност в действителност да би трябвало да носи Берлин, съобщи Зеехофер.

ХСС взе едвам 38,8% от гласовете на изборите, което е с 10,5% по-ниско спрямо вота от 2013 година Зеехофер беше подложен на остра рецензия измежду съпартийците си и вследствие на нея се отхвърли да се кандидатира на изборите за министър председател следващата година. Той отстъпи мястото на най-силния си противник - Маркус Зьодер . С това партията ще се снабди за първи път и с двама водачи, до момента министър председателят бе и ръководител на ХСС.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР