Лидерът на Български възход Стефан Янев очаква на предвидените за

...
Лидерът на Български възход Стефан Янев очаква на предвидените за
Коментари Харесай

Янев: Дали трябва да се занимаваме с Изборния кодекс вместо със съставянето на правителство?

Лидерът на " Български напредък " Стефан Янев чака на плануваните за на следващия ден съвещания на партията при президента Румен Радев диалог, фокусиран върху опцията да се сформира държавно управление. Той сподели пред БНР, че че скоро е водил телефонен диалог с президента.

Янев означи, че сега се организира разговор сред партиите и се търсят пресечни точки. По думите му главно предписание в политиката е изкуството на компромиса. " Не взимаме страна и търсим условия за разговор ", сподели той. По думите му вярата за привършване на дебата към Изборния кодекс е в основата на смисления спор.

" Трябва да си зададем въпроса дали е толкоз значимо да се занимаваме с Изборния кодекс, или би трябвало да се съсредоточим върху съставянето на държавно управление . Нашата позиция е кардинална и споделя, че признатото досега в Изборния кодекс би трябвало да бъде надграждано и усъвършенствано. Ние сме за машините, само че там, където има проблем и като процедура, и като елементи, би трябвало да се усъвършенства. Ние сме за нови технологии, които основават доверие в изборния развой, а не са основа за изкопаване на пропасти и разлики. Ако за хората, участващи в секциите, е ясно, че ги чакат безсънни нощи, те ще се демотивират ", разяснява Стефан Янев.
 Петков уверен, че Българска социалистическа партия може да размислят за хартията
Петков уверен, че Българска социалистическа партия може да размислят за хартията

Ако всеки си свърши отговорно работата - ще имаме почтени и транспарантни избори, съобщи Свиленски

Той сподели още, че от  " Български напредък " биха подкрепили опция за сформиране на държавно управление при ясни правила и написани цели.  Мотивацията ни за присъединяване в политиката е да предлагаме решения за проблемите на българските жители, съобщи Стефан Янев. Партията е подготвена да беседва с всички парламентарно показани обединения, не изключват и " Възраждане ". 

По думите му първият мандат не е сериозен и решителен. Янев означи, че президентът ще направи избора за връчване на трети мандат. " Той е задоволително осведомен. Не бива да задраскваме вид едно и две. Парламентарно показаните партии би трябвало да създадат старания за сформиране на държавно управление. Нито една от тях не е подготвена да поеме виновността, че няма да има такова и ще отидем на избори. Този боязън на партиите е и движеща мощ ", съобщи той. 

Според Стефан Янев в основата на диалозите за сформиране на държавно управление би трябвало да бъде разискването на цели и съответни политики. " Трябва да има предсказуемост какво следва в стопански и политически проект. Не е задоволително през медиите да се дават откъслечни цели и хрумвания. Трябва да се седне на масата и се приказва за конкретика. Тя идва, когато едно евентуално съдружно съглашение е придобило най-общ темперамент. Тогава може да кажем дали го поддържаме или не. Говоренето през медиите основава чувство, че този разговор не е сериозен ", уточни също той. 
 Политическа партия дебнели по ъглите депутати от Българска социалистическа партия, с цел да ги разубеждават за хартията
Политическа партия дебнели по ъглите депутати от Българска социалистическа партия, с цел да ги разубеждават за хартията

Въпреки разликите, левицата се отзове, в случай че ги поканят на диалози

Янев посочи също, че започването на диалог за евентуална коалиция с личностите, които биха могли да вземат участие в държавното управление, ще докара до взривяване на разговора. " Всеки ще каже, че предлага по-добрата персона. Разговорите би трябвало да бъдат за цели. Чак по-късно може да се приказва за състав, конструкция и персони. Отговорностите би трябвало да бъдат скрепени с съдружно съглашение, посочващо ясни разпоредбите и способи за взимане на решения. Една коалиция значи стихотворец ангажимент ", разяснява той.

Във връзка с даването на военна помощ на Украйна Янев счита, че това би трябвало да става на правилото, че в случай че българската страна даде нещо, то би трябвало незабавно да бъде сменено , тъй че качествата на армията ни да не бъдат понижени.

" Българската политическа класа дълги години се е възползвала от така наречен " дял НАТО ". Чувствали сме се задоволително предпазени като член на НАТО и не не сме виждали нужда да влагаме в лични отбранителни качества. Ние нямаме задоволително отговорно отношение към член 3, съгласно който всяка страна поставя старания за създаване на отбранителния си капацитет , който би трябвало да може да взаимодейства с този на другите страни членки ", разяснява водачът на " Български напредък ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР