Лидерът на австрийските консерватори Себастиан Курц заяви на пресконференция вчера,

...
Лидерът на австрийските консерватори Себастиан Курц заяви на пресконференция вчера,
Коментари Харесай

Курц съобщи за опит чрез фалшиви имейли да бъде свързан със скандала "Ибиса"

Лидерът на австрийските консерватори Себастиан Курц съобщи на конференция през вчерашния ден, че е бил изработен опит посредством подправени имейли да бъде замесен в абсурда с видеозаписа от Ибиса. Скандалът докара до оставката на водача на крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС) и взриви ръководещата коалиция, в която влизаха АПС и групировката на Курц, съобщи " Ройтерс ".

Вчера Курц разгласи, че австрийска медия е получила копия от имейли, за които се твърди, че са били разменени сред него и неговия непосредствен помощник в дясноцетристката му Австрийска национална партия Гернот Блюмел. Тези имейли замесвали Курц и Блюмел в абсурда " Ибиса ".

Миналия месец водачът на АПС Хайнц-Кристиан Щрахе подаде оставка, откакто беше оповестен изработен със скрита камера видеозапис през 2017 година в Ибиса, на който той се среща с жена, представяща се за племенница на съветски олигарх, и предлага да й уреди държавни контракти. Той отхвърля да е направил нещо нелегално. Курц по-късно постави завършек на обединението им и се опита да остане канцлер отпред на държавно управление на малцинството, само че Народното събрание гласоподава избор на съмнение на него и на кабинета му.

" Това е опит да ни опозорят. Това е опит да въвлекат и Австрийската национална партия в абсурда от Ибиса. По-конкретно, става дума за опит да въвлекат Гернот Блюмел и мен ", съобщи Курц на небрежно свикана конференция.

Неназованата медия изпратила скрийншотове от имейлите на Австрийската национална партия, с цел да удостовери тя истинността им. Партията съобщи, че е направила техническа инспекция, и добави, че компания, профилирана в компютърна криминалистика, също направила своя инспекция. И двете инспекции посочили, че имейлите са подправени, сподели Курц.

" Тези имейли са фалшификат, само че фалшификат, който е доста добре изкусен ", съобщи той. Бившият канцлер отхвърли да разяснява повече за наличието на писмата, които, както се твърди, датирали от февруари 2018 година Не е ясно кой стои зад имейлите, добави Курц.

Бившият канцлер се надява да се върне на власт след парламентарните избори, които се чака да бъдат планувани за 29 септември.

По случая с имейлите, за които бе обявено през вчерашния ден, е сезирана прокуратурата, съобщи " Асошиейтед прес ". Курц похвали медиите, че първо са потърсили коментар от него, преди да ги разгласяват. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР