Лидерът на Австрийската народна партия (АНП, или OeVP) е на

...
Лидерът на Австрийската народна партия (АНП, или OeVP) е на
Коментари Харесай

Австрийският президент връчи мандат за правителство на Себастиан Курц

Лидерът на Австрийската национална партия (АНП, или OeVP) е на път да стартира публични съвещания с други групи в Народното събрание на страната, откакто в понеделник получи мандат от президента Александър ван дер Белен за съставяне на държавно управление.

Президентът организира едночасова среща с някогашния канцлер Себастиан Курц и му връчи мандат за съставяне на държавно управление, откакто неговата Австрийска национална партия завоюва последните избори, извършени на 29 септември, съобщи БНР.

Александър ван дер Белен изрази убеденост, че АНП, която завоюва 71 места от 183-местни парламент, откакто получи 37,5% от гласовете на гласоподавателите, може да образува ръководещо болшинство. Според него "климатичната злополука " би трябвало да бъде измежду предпочитаните въпроси на идващия кабинет, наред с независимостта на правосъдната система и справяне със сигурността. Австрийският президент също по този начин посочи и отслабващата стопанска система и значимостта на европейските каузи.

От своя страна Себастиан Курц съобщи, че главната му задача е да подтиква стопанската система, последвана от данъчни облекчения и битка с незаконната миграция. Той също по този начин акцентира нуждата от дейности в региона на климата и от повишение на сигурността.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР