Лидерът на "Атака" Волен Сидеров Волен Николов Сидеров е български

...
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров Волен Николов Сидеров е български
Коментари Харесай

Сидеров предлага анкетна комисия в парламента, за да се изчисти името на Левски

Лидерът на "Атака " Волен Сидеров Волен Николов Сидеров е български публицист и политик, водач на Политическа партия... към профила ще предложи анкетна комисия в Народното събрание, която да обясни истината за така наречен правосъден развой против Васил Левски, на който той е наказан на гибел от османската власт за престъпно закононарушение. Това разгласи Сидеров пред публицисти и пред събралите се симпатизанти на "Атака " пред паметника на Левски в София да почетат паметта на Апостола на свободата.

Сидеров означи, че към този момент е открито писмено, че убийството на прислужникът Стойчо в една ловешка къща не е осъществено от Левски. Има задоволително документи, има Османски отдел в Народната библиотека, всичко това би трябвало да бъде проучено от една способена комисия, уточни той. Сидеров заяви, че ще предложи депутата Станислав Станилов за неин ръководител.

Специалната отоманска комисия, в която вземат участие и българи за жалост, издава смъртна присъда на Левски възоснова на едно само удостоверение на необразован човек - някой си Вутьо, че Левски е умъртвил прислужникът Стойчо, уточни водачът на "Атака ". Левски в действителност е наказан за престъпно закононарушение по член 174 от тогавашния турски углавен кодекс, а не по тази причина, че прави комитети и организация за гражданска война, означи той. Сидеров уточни, че за комитетите и комитетската активност тогавашната османска власт е предвиждала изгнание. В същото време, виждайки, че това е предводителят на всички тези комитетски каузи, те са бързали тихомълком, без доста звук, такава е била директивата - да се направи развой тук, не в Цариград, в София, която тогава даже не е столица на вилаета, и да приключи със смъртна присъда, разяснява Сидеров.

Искаме да се преразгледа този развой, Левски да бъде оправдан, че е палач, тъй като, в случай че си спомняте, когато се искаше канонизирането му, от църквата имаше контрааргумент, че той е направил ликвидиране, съобщи водачът на "Атака ". По думите му това леке, лепнато върху паметта на Левски, би трябвало да бъде изчистено.

От партия "Атака " сервираха венец на паметника на Васил Левски в столицата във връзка 145 години от неговата крах. Много хора, измежду които възпитаници, се редят на опашка в дъжда, с цел да положат цветя и да почетат паметта на Апостола на свободата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР