Лидерът на Атака Волен Сидеров смята, че отстраняването му от

...
Лидерът на Атака Волен Сидеров смята, че отстраняването му от
Коментари Харесай

Депутатите от Атака искат отмяна на остраняването на Сидеров

Лидерът на " Атака " Волен Сидеров счита, че отстраняването му от председателското място на парламентарната група на " Обединени патриоти " е нелегитимно и би трябвало да бъде заличено. Депутатите от " Атака " връчиха на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева документи, с които аргументират позицията си и упорстват тя да анулира решението за промяна в управлението на парламентарната група на " Обединени патриоти ". Атака изиска съвещания на дребната и на огромната коалиция.

Волен Сидеров няма подозрение, че той е ръководителят на парламентарната група на " Обединени патриоти ". Смята, че решението за смяна в управлението е незначително, тъй като е взето в несъгласие с съдружно съглашение, правилника на парламентарната група и на Народното събрание. Подозира, че отстраняването му може да е обвързвано с геополитически ползи.
Волен Сидеров - ПГ на " Обединени патриоти ": Само през вчерашния ден Министерски съвет утвърди договорката с Ф16, а договорката с Ф-16 е доста противоречива. На всички ви е известно, че Атака сме изрично срещу тази договорка
Да не би пък тези сътрудници,които оня ден направиха подмолна седянка, не са по този начин поощрени от някъде, от някое непознато посолство. Не знам.

Председателят на Парламента Цвета Караянчева изясни, че ще даде отговор на настояването му откакто чуе мнението на юристите.

Цвета Караянчева - ръководител на Народно събрание: Разпоредила съм на правния отдел към този момент да изследва случая в елементи и да им даде умозаключение и тогава ще взема отношение.
За депутатите от Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ решението за измененията в управлението на парламентарната група е изцяло законосъобразно. Искрен Веселинов от Вътрешна македонска революционна организация видя и нещо положително в създалото се напрежение.

Искрен Веселинов - съпредеседател на ПГ на " Обединени патриоти ". Вътрешна македонска революционна организация: Изведнъж Атака, които от предишния декември, доколкото помня, бойкотират съвещанията на съдружния съвет, пожелаха да се срещнат с нас.
Желанието за разговор остава, добави и Валентин Касабов от НФСБ.

Валентин Касабов - съпредеседател на ПГ на " Обединени патриоти ", НФСБ: И в този момент го споделяме вратата са отворени, ние си приказваме обикновено с всеки един от сътрудниците, в това число с господин Сидеров. Няма драма!
А на настояването на " Атака " министър председателят Бойко Борисов да свика и съвещание на огромната коалиция, финансовият министър Владислав Горанов сподели, че не е работа на ГЕРБ да се трансформира в съдия в този спор. Вярва, че сътрудниците от дребната коалиция ще преодолеят вътрешните си несъгласия, тъй като стабилността на ръководството е по-важно.

Владислав Горанов- министър на финансите: " Тези дрязги сред тях не са приятни. Ние държим на обединението и на довършването на мандата.По добра структура от настоящето ръководство няма. С Движение за права и свободи не е допустима за обществото.
От " Атака " приканиха водачите на другите две партии на следващия ден да се събере политически съвет на " Обединени патриоти ". Стана ясно обаче, че Красимир Каракачанов има авансово уговорени задължения отвън София, а Валери Симеонов ще е отвън България. Затова на следващия ден няма да могат да се отзоват на поканата на Волен Сидеров.

 Волен Сидеров към този момент не е ръководител на ПГ Волен Сидеров към този момент не е ръководител на ПГ "Обединени патриоти "
Промени в управлението на Парламентарната група на Обединени патриоти. Волен Сидеров към този момент не е ръководител на групата. Начело застават Валентин Касаб...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР